Ken Block, care a murit luni într-un accident de snowmobil, a folosit acest număr în cea mai mare parte a carierei sale.
Ken Block sarbatorind victoria pe podium

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat vineri că va retrage numărul 43 din Campionatul Mondial de Raliuri în 2023, în semn de omagiu adus lui Ken Block, care și-a pierdut viața luni într-un accident de snowmobiling.

Block a folosit numărul 43 de-a lungul carierei sale de pilot, care a cuprins WRC, evenimente de rallycross și raliuri de etapă în America. Cofondatorul Hoonigan a purtat numărul și în numeroasele sale apariții la Gymkhana.

Publicitate

„Având în vedere contribuția enormă pe care marele nostru prieten Ken Block a avut-o în sporturile cu motor și faptul că a fost ținut în atât de mare respect de către oamenii din întreaga lume, este complet adecvat ca numărul său #43 să fie retras din uz în timpul sezonului 2023 WRC”, a declarat președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, într-un comunicat.

Moartea lui Block a provocat o mare emoție din partea comunității automobilistice, mai multe personalități de marcă vorbind despre ceea ce a însemnat pentru lumea sporturilor cu motor, a divertismentului și nu numai.

„Deși este un gest mic, sperăm că este unul care va aduce un pic de confort familiei și prietenilor săi în aceste momente”, a adăugat Sulayem. „Ken a fost o adevărată legendă, iar amintirea acestei adevărate legende va trăi cu noi pentru totdeauna.”

Articol preluat de pe: Road And Track
Publicitate
Articolul precedentO scurtă istorie a automobilului electric, din 1830 până în prezent
Articolul următorCum să pornești de la zero și să devii un pilot profesionist de Formula 1?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here