Xiaomi Su7

Xiaomi a anunțat pentru prima dată planurile privind vehiculele electrice în 2021, cu investiții de 10 miliarde de dolari în următorul deceniu.
Designul SU7 este evidențiat de stopurile spate conectate, farurile LED în formă de lacrimă și jantele de aliaj de până la 20 de inch.
Cabină cu o atracție minimalistică, compusă doar dintr-un volan cu 3 spițe și ecrane digitale.
Dotări la bord includ un touchscreen de 16,1 inch, un head-up display de 56 inch și ADAS.
Vine cu pachete de baterii de 73,6 kWh și 101 kWh, cu opțiuni de tracțiune pe roți spate și tracțiune integrală.
Lansarea globală se așteaptă în 2024; ar putea ajunge în India în viitorul apropiat.
Când cineva se gândește la Xiaomi, primul lucru care îi vine în minte sunt smartphone-urile. Deși gigantul tehnologic chinez se specializează în principal în dispozitive electronice de consum, acesta are o istorie în aducerea pe piață a unor produse noi complet diferite de ofertele sale principale, care variază de la articole pentru stil de viață la aparate electrocasnice. În conformitate cu o tendință tot mai mare în ceea ce privește vehiculele electrice, în 2021, Xiaomi a anunțat planurile de a-și diversifica în continuare portofoliul, încercându-și mâna în spațiul mașinilor electrice, cu un plan de a investi 10 miliarde de dolari în următorii 10 ani. Aceasta a dus acum la conceptualizarea SU7 – primul automobil electric al Xiaomi – care va fi oferit în două variante: SU7 și SU7 Max.

Publicitate

Designul SU7

Xiaomi Su7 design

Evitând trendul SUV-urilor și crossoverelor, Xiaomi SU7 este o berlină electrică. Designul său redus la sol vă va aminti de alte sedanuri electrice deja produse, cum ar fi Hyundai Ioniq 6, Porsche Taycan și Tesla Model 3. Detaliile exterioare includ faruri LED în formă de lacrimă, un spoiler spate retractabil, jante din aliaj de până la 20 de inch, stopuri LED conectate și spoilere sportive.

Detalii despre interior și dotări

Xiaomi Su7 interior

Deși brand-ul tech nu a prezentat încă cabina mașinii sale electrice, fotografiile spion internaționale și render-urile anterioare sugerau că aceasta oferă o cabină minimalistă compusă dintr-un volan cu 3 spițe și două ecrane digitale, fără panouri de control suprasolicitate. Se presupune că cabina va avea teme diferite (posibil între roșu, alb și negru, și gri) în funcție de varianta aleasă.
Dotările la bordul SU7 includ un sistem touchscreen flotant de 16,1 inch, un sistem audio cu 25 de difuzoare și un head-up display de 56 inch. Xiaomi a dotat-o, de asemenea, cu tehnologie de mașină conectată, ecrane pentru entertainment în spate, senzori de parcare față-spate și sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS).

Performanțele Sistemului de Propulsie Electrică al Xiaomi SU7

Xiaomi va oferi SU7 cu două opțiuni de pachete de baterii: 73,6 kWh (SU7) și 101 kWh (SU7 Max). SU7 are o configurație de motor singur de 299 CP, cu tracțiune pe roțile spate (RWD), în timp ce altul oferă o configurație duală de motor de 673 CP, cu tracțiune integrală (AWD). Valorile declarate pentru autonomie sunt de 668 km, respectiv 800 km.

Xiaomi Su7 spate

Lansare globală și concurenți

Credem că Xiaomi va lansa mai întâi EV-ul pe piața internă în 2024 și ar putea lua în considerare aducerea sa și în țara noastră. SU7 este un concurent direct pentru modele precum Porsche Taycan, Tesla Model 3 și Hyundai Ioniq 6.

Publicitate
Articolul precedentVerificarea autoturismului după serie de șasiu și istoricul lui
Articolul următorIndustria auto europeană se confruntă cu o nouă provocare: Mașinile electrice chinezești invadează Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here