Skoda Fabia 2023
Skoda Fabia este unul dintre modelele care riscă să nu mai fie comercializate.

PRAGA – Skoda va trebui să închidă o uzină și să ax modele dacă sistemul de emisii Euro 7 al Uniunii Europene va fi implementat în forma sa actuală, a declarat un membru al consiliului de administrație al Skoda.

„Dacă (Euro 7) este aprobat în această formă, ar însemna pentru Skoda Auto să închidă o fabrică, deoarece am înceta să mai producem modelele mai mici – Fabia, Scala, Kamiq – ceea ce înseamnă că cel puțin 3.000 de locuri de muncă [ar fi] afectate”, a declarat duminică, în cadrul unei dezbateri televizate, Martin Jahn, care este șeful departamentului de vânzări și marcare al Skoda, care face parte din grupul Volkswagen.

Publicitate
Skoda Martin Jahn
Mai mult de 10.000 de locuri de muncă ar fi în pericol în Republica Cehă, a declarat Martin Jahn, membru al consiliului de administrație al Skoda.

Constructorul auto ceh construiește cele trei modele la uzina sa din Mlada Boleslav.

Propunerea de lege Euro 7, pe care țările UE și legiuitorii vor începe să o negocieze în acest an, ar înăspri limitele privind poluanții nocivi pentru sănătate emiși de autovehicule, inclusiv oxizii de azot.

UE a declarat că beneficiile pentru sănătate ale acestei măsuri ar depăși cu mult costurile, însă unii producători auto au avertizat că aceasta ar impune costuri de dezvoltare nepermis de mari.

Șeful Daimler Trucks, Martin Daum, de exemplu, a declarat la 10 martie că măsura ar costa „miliarde” pentru industrie.

În total, peste 10.000 de locuri de muncă ar fi în pericol în Republica Cehă, inclusiv la furnizorii Skoda, a declarat Jahn.

Cele trei modele mai mici au reprezentat aproape o treime din livrările Skoda către clienți în 2022.

Miniștrii transporturilor din Cehia, Germania, Italia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Ungaria și Slovacia s-au întâlnit lunea trecută pentru a discuta despre eforturile lor de a modifica propunerea Euro 7.

Publicitate
Articolul precedentVW spune că necesarul de baterii din Europa este acoperit de trei gigafabrici
Articolul următorPuternicul Lamborghini Revuelto plug-in hybrid lansează brandul în era EV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here