BMW i5 2023
Sedanul electric cu baterii BMW i5 se numără printre cele mai recente oferte EV ale constructorului auto.

BERLIN – BMW Group a raportat o marjă mai mare în al treilea trimestru în activitatea sa principală de automobile, adoptând un ton mai optimist decât unii concurenți, în timp ce și-a confirmat previziunile pentru anul în curs.

BMW a prognozat o marjă anuală a profitului înainte de dobânzi și impozite (EBIT) în divizia sa de automobile de 9,0 la sută până la 10,5 la sută. Compania este pe cale să atingă această țintă, cu o marjă de 10,3% în acest an până în prezent, a declarat vineri.

Publicitate

Mașinile mai scumpe și cele full-electrice au impulsionat veniturile din trimestrul al treilea peste așteptările analiștilor, dar profitul net al grupului a scăzut cu 7,7%, după ce cifrele de anul trecut au beneficiat de consolidarea joint-venture-ului său chinez, BMW Brilliance Automotive.

Target atins și depășit de BMW

Vânzările de automobile complet electrice au fost de 15,1% în trimestrul al treilea, depășind ținta BMW de 15% pentru sfârșitul anului.

Modelele din segmentul superior de preț, cum ar fi Seria 7, modelul actualizat BMW X7 și modelele BMW X5 și BMW X6, conduc, de asemenea, creșterea vânzărilor.

Veniturile din trimestrul al treilea au fost afectate de efectele negative ale cursului valutar al dolarului și yuanului chinezesc, precum și de unele costuri de producție, a precizat BMW, fără a oferi detalii suplimentare.

Marja EBIT a fost de 9,8% în trimestru, crescând la 10,8% excluzând impactul deciziei de anul trecut de a prelua controlul majoritar al BMW Brilliance Automotive.

Compania a înregistrat o ușoară ușurare a prețurilor materiilor prime în trimestrul respectiv față de anul trecut, dar a resimțit totuși un impact de 200 de milioane de euro din cauza soldului net al pozițiilor valutare și al materiilor prime, a declarat directorul financiar Walter Mertl.

Revenire după problemele cu aprovizionarea

Costurile cu materialele și logistica rămân ridicate, cu un impact negativ notabil pe parcursul primelor nouă luni ale anului 2023, din cauza unor factori care includ costurile ridicate cu forța de muncă de la parteneri, a adăugat el.

BMW a menținut un ton prudent și optimist pe parcursul anului și și-a majorat perspectivele privind marjele din sectorul auto în luna august.

Problemele legate de lanțul de aprovizionare s-au atenuat, a spus BMW, după ce în august a avertizat că acestea ar putea continua pe parcursul anului.

Fluxul de numerar liber pentru segmentul auto până în prezent în acest an a fost de 5,7 miliarde de euro, aproape de prognoza pentru întregul an de 6 miliarde de euro.

Publicitate
Articolul precedentModelul de top al lui Mercedes-AMG GLC Coupé este acum disponibil pentru comenzi
Articolul următorNoul Dacia Duster 2024: Hibrid și Sub 20.000 de Euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here