Mercedes-Benz GLC SUV (X254); 2022Mercedes-Benz GLC SUV (X254); 2022

Date si puncte forte

Cele mai importante date despre noul Mercedes-Benz GLC pe scurt
Sisteme de propulsie: Noul GLC este proiectat sistematic pentru tracțiune hibridă și stabilește standarde în materie de eficiență. Gama de motoare dispune de unități pe benzină și diesel cu patru cilindri, combinate cu un motor electric. Patru dintre acestea sunt unități mild-hybrid cu un starter-generator integrat de a doua generație (ISG). Alte trei variante de motoare sunt unități plug-in hybrid cu o putere a sistemului de până la 280 kW (381 CP) și un cuplu de până la 750 Nm. Toate hibrizii plug-in au o autonomie electrică de peste 100 de kilometri (WLTP).

Publicitate

O experiență de conducere sensibil mai electrică: Datorită autonomiei electrice, distanțele de zi cu zi pot fi parcurse, de obicei, în mod complet electric. Programul îmbunătățit de conducere hibridă oferă modul de conducere electrică pentru cele mai potrivite secțiuni ale traseului. Conducerea electrică este prioritară în cazul călătoriilor mai lungi în zonele urbane, de exemplu.

Multifuncțional atât pe șosea, cât și în afara ei: GLC are atribute îmbunătățite semnificativ pe șosea și în afara acesteia pentru condiții meteo nefavorabile și pentru tronsoane cu drumuri neasfaltate. Acestea includ o operare simplificată cu ajutorul ecranului off-road, informații mai clare datorită „capotei transparente” și o siguranță remarcabilă în ceea ce privește tracțiunea și manevrabilitatea în virtutea sistemelor de control îmbunătățite. De asemenea, atunci când un hibrid plug-in se conduce în mod complet electric.

Confort și agilitate: Componentele cheie ale șasiului proiectat dinamic al modelului GLC sunt o nouă suspensie față cu patru brațe și o suspensie spate independentă multibraț. Suspensia standard oferă deja un nivel ridicat de confort al suspensiei, al deplasării și al zgomotului, manevrabilitate agilă și plăcere de a conduce. Aceasta este echipată cu un sistem de amortizare în funcție de amplitudine. Suspensia pneumatică AIRMATIC are amortizare reglabilă în mod variabil pentru compresie și revenire.

Agilă și sigură: Noul GLC este deosebit de agil și stabil cu ajutorul direcției opționale pe puntea spate, combinată cu un raport de direcție mai direct la puntea față. Unghiul de bracare la puntea spate este de până la 4,5 grade. Acest lucru reduce cercul de întoarcere cu 80 de centimetri, la 11,0 metri.

Designul exterior: Proporțiile unice cu caracteristici clasice ale unui SUV, cum ar fi o protecție inferioară cromata simulată, bare de acoperiș și bare de rulare opționale, sunt combinate cu noi muchii conturate în părțile laterale pentru a crea un echilibru între eleganță, sportivitate și performanță off-road. Punctele de atracție includ noile faruri, care se conectează direct la grila radiatorului și accentuează lățimea vehiculului. În combinație cu sistemul opțional DIGITAL LIGHT, acestea prezintă elipse de conducere pe timp de zi, pe lângă binecunoscuta „torță”. Un alt punct de atracție vizuală este grila radiatorului cu contur cromat pe exteriorul standard AVANTGARDE.

Designul interior: GLC continuă formula de succes a luxului modern și sportiv de la Mercedes-Benz. De exemplu, planșa de bord este împărțită orizontal în două secțiuni și prezintă suprafețe de finisare generoase cu un afișaj central care pare să plutească deasupra. Designul avangardist al scaunelor și panourile moderne ale ușilor subliniază calitatea înaltă a interiorului.

Rezistența la vânt: În configurația cea mai favorabilă din punct de vedere aerodinamic, coeficientul minim de rezistență la înaintare al modelului GLC este Cd = 0,29. Acest lucru îl face cu două sutimi mai bun decât cel al predecesorului său (Cd = 0,31) – un progres notabil pentru un SUV cu tracțiune convențională.

Confort fonic: La un nivel și mai ridicat, GLC este un vehicul plăcut de silențios, cu o semnătură sonoră rafinată și un nivel foarte scăzut de zgomot de drum și de vânt. Toate măsurile acustice contribuie împreună la atmosfera de „bun venit acasă”, tipică pentru Mercedes-Benz.

MBUX: Cea mai recentă generație a sistemului de infotainment cu două ecrane mari și navigație full-screen standard face ca interiorul să fie și mai digital și mai inteligent.
Confort maxim de utilizare: Asistentul vocal Hey Mercedes a devenit mai capabil să dialogheze și să învețe. Funcția MBUX Smart Home transformă GLC-ul într-un centru de control mobil pentru casă.

Divertisment: MBUX integrează complet toți furnizorii majori de streaming muzical, inclusiv preferințele și setările personale. Newsflash este o altă funcție nouă a MBUX. Cu ajutorul cuvântului cheie „Hey Mercedes”, aceasta permite clientului să acceseze categoriile de știri alese individual, cum ar fi afaceri, sport sau cultură. Sistemul opțional de sunet surround Burmester® oferă o experiență de ascultare unică, cu 15 difuzoare premium și o putere totală de 710 wați.Sisteme de asistență: Cea mai recentă generație a pachetului de asistență la condus conține funcții suplimentare și îmbunătățite în continuare, de exemplu, în cadrul sistemului de asistență activă la distanță DISTRONIC, asistență activă la direcție, asistență la semnalizarea rutieră, noul pachet de parcare cu cameră de 360 de grade și asistență la manevrarea remorcii.

DIGITAL LIGHT: Această tehnologie revoluționară a farurilor (opțional) oferă funcții noi, cum ar fi proiecția pe șosea a marcajelor auxiliare și a simbolurilor de avertizare.
Partener ideal pentru operațiunile cu remorci: Noul meniu pentru remorci și planificatorul de trasee de remorcare sunt două dintre punctele forte ale GLC pentru operațiunile de remorcare. Scopul acestora și al numeroaselor alte funcții avansate pentru operarea ca vehicul de remorcare este de a face remorcarea cât mai sigură și mai plăcută posibil. În plus, tracțiunea integrală 4MATIC asigură o tracțiune remarcabilă pe orice suprafață.

Cel mai dinamic model din familia de succes a SUV-urilor de la Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLC SUV (X254); 2022Mercedes-Benz GLC SUV (X254); 2022

Stuttgart. Lux modern și sportiv Noul GLC întruchipează acest lucru în fiecare detaliu. Este cel mai dinamic model din familia de succes a SUV-urilor de la Mercedes-Benz. Încă de la prima vedere, acest lucru este subliniat de designul său cu proporții unice, suprafețe dramatice, margini modelate cu precizie și un interior clar dispus, de înaltă calitate. De asemenea, impresionează prin performanțele și eficiența sa la volan. GLC este disponibil doar ca hibrid: fie ca hibrid plug-in, fie ca mild hybrid cu tehnologie de 48 de volți și un generator de pornire integrat. Hibrizii plug-in oferă o autonomie de peste peste 100 de kilometri (WLTP) – perfect pentru condusul zilnic predominant electric. GLC se simte ca acasă pe orice tip de teren: indiferent dacă este pe șosea sau în afara ei, impresionează prin confort și agilitate. Noua direcție pe puntea spate îl face și mai manevrabil și mai sigur. În afara șoselei, acesta punctează cu numeroase caracteristici, cum ar fi 4MATIC standard, condusul off-road pur electric la modelele plug-in, ecranul off-road și „capota transparentă”.

„Cu noul GLC, continuăm o poveste de succes în viitor: de la introducerea sa, 2,6 milioane de clienți s-au decis în favoarea unui model din această populară serie de SUV-uri. Fiind cel mai bine vândut model Mercedes-Benz în ultimii doi ani, acesta este unul dintre cele mai importante vehicule din portofoliul nostru de produse. Sunt convinsă că noul GLC, cu combinația sa de plăcere dinamică a condusului, design modern și funcții precum cockpit-ul off-road și navigația noastră MBUX cu realitate augmentată, va încânta atât aventurierii, cât și familiile”, a declarat Britta Seeger, membru al Consiliului de Administrație al Mercedes-Benz Group AG, responsabil pentru Marketing și Vânzări.

Standardele înalte ale noului GLC sunt evidente în fiecare detaliu. De exemplu, cea mai recentă generație a sistemului de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) îl face și mai digital și mai inteligent – atât hardware-ul, cât și software-ul au făcut un salt major înainte: imaginile strălucitoare de pe ecranul șoferului și de pe cel central facilitează controlul funcțiilor vehiculului și al confortului. Cele două ecrane LCD oferă o experiență holistică, estetică, cu informații prezentate într-o manieră structurată și clară. Sistemul de navigație pe tot ecranul oferă șoferului cea mai bună ghidare posibilă a traseului. Realitatea augmentată MBUX pentru navigație este disponibilă ca opțiune. O cameră înregistrează împrejurimile din fața vehiculului. Ecranul central afișează imaginile în mișcare și suprapune, de asemenea, obiecte, informații și repere virtuale. Acestea includ, de exemplu, semne de circulație, săgeți de direcție, recomandări de schimbare a benzii de circulație și numere de casă. Acest lucru poate facilita mult navigarea, în special în zonele urbane.

Capacitatea de dialog și de învățare a asistentului vocal Hey Mercedes se bazează pe algoritmi de ultimă generație; acesta se adaptează din ce în ce mai mult pentru a se potrivi dorințelor și preferințelor utilizatorului. Furnizorii de streaming de muzică pot fi integrați fără probleme în MBUX, ceea ce înseamnă că clienții se pot bucura de experiența lor muzicală personalizată și în vehicul. Clientul este ținut la curent în mod complet și individual cu noua funcție „Newsflash”, care este gratuită: la cerere, MBUX emite scurte reportaje de știri cu o durată de până la două minute. Funcția MBUX Smart Home permite clienților să își conecteze sistemul inteligent de acasă cu GLC-ul lor. Temperatura și luminile, obloanele și aparatele electrice pot fi monitorizate și controlate de la distanță în acest mod.

„Noul GLC vine cu toate atributele care fac din SUV-ul Mercedes-Benz ceea ce este: siguranță de manevrare fără compromisuri pe șosea, dinamică de condus remarcabilă și performanțe superioare în off-road”, așa caracterizează Jörg Bartels, șeful departamentului de integrare globală a vehiculului, noul GLC. „Cu nivelul său ridicat de confort la rulare și o acustică generală convingătoare, GLC este un companion superb pe distanțe lungi și foarte plăcut de condus. Pentru aplicațiile specifice SUV-urilor, „capota transparentă”, extrem de inovatoare, asigură o conștientizare sporită atunci când se conduce în afara drumului, de exemplu. Pentru operațiunile de remorcare, am introdus pentru prima dată o funcție de planificare optimizată a traseului și asistență la manevrele cu remorcă.” Design: Puritate senzuală, inteligență și emoție Noul GLC este imediat recunoscut ca membru al familiei SUV-urilor Mercedes-Benz. Echipamentul standard include pachetul exterior AVANTGARDE cu crom, care include ornamente cromate pentru ferestre și o nouă protecție inferioară simulată cu aspect cromat. Acesta adaugă caracteristici de design izbitoare și îmbunătățește proporțiile unice ale vehiculului. Unul dintre elementele definitorii ale designului GLC este partea frontală redesenată, cu faruri care se conectează direct la grila radiatorului pentru a sublinia lățimea vehiculului, precum și noua grilă a radiatorului ca parte a exteriorului AVANTGARDE standard, care are acum un cadru cromat și o lamelă sportivă în gri mat cu ornamente cromate. Modelul AMG Line are o grilă a radiatorului cu model Mercedes-Benz.

„Noul GLC continuă filozofia noastră de design cu puritatea sa senzuală și, la fel ca întregul portofoliu de SUV-uri, emană inteligență și emoție”, spune Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz AG. „Cu frumusețea și flerul său excepțional, am reușit să creăm luxul modern care este marca Mercedes Benz.”

Designul caroseriei este caracterizat de un design cu suprafață plină, întinse, îmbogățit cu margini precis conturate în părțile laterale. Acestea subliniază proporțiile, accentuează arcadele musculoase ale roților și creează un echilibru între eleganță și performanțe off-road. Căptușelile pentru pasajele roților în culoarea vehiculului sunt disponibile pentru prima dată începând cu AMG Line. Acestea accentuează sportivitatea modelului AMG Line, ca echipament opțional în combinație cu anvelope mixte. De asemenea, sunt disponibile, ca dotare opțională, bare de alergare cu intrare ușoară și, de la AMG Line în sus, un pachet Night.

Alte caracteristici ale aspectului sportiv și încrezător sunt șoseaua de rulare lată și jantele de culoare, cu dimensiuni de 18 până la 20 de inch. Mai multe dintre jantele disponibile din fabrică nu numai că au un design modern, cu un finisaj cu luciu ridicat și suprafețe bicolore, dar sunt și optimizate din punct de vedere aerodinamic.

Noile lumini spate cu două secțiuni au un interior cu aspect tridimensional și subliniază lățimea părții din spate. Și aceasta are o protecție inferioară din crom simulat, care înglobează țevile de eșapament cu aspect cromat simulat.

Interior: Lux modern și sportiv

Bine ați venit în luxul modern și sportiv al Mercedes-Benz: acesta este mesajul pe care îl transmite deja interiorul noului GLC cu AVANTGARDE Line în configurația standard. Planșa de bord este clar structurată: secțiunea superioară are un profil asemănător cu cel al unei aripi, cu noi duze rotunde și aplatizate, care amintesc de nacela motorului unui avion. Secțiunea inferioară are o zonă de finisare generoasă, care curge armonios în consola centrală curbată. Ecranul LCD de înaltă rezoluție de 12,3 inchi (31,2 cm) din fața șoferului pare să plutească liber în fața profilului aripii și a zonei de finisare. Ecranul central de 11,9 inchi (30,2 cm) se ridică fără cusur și fără îmbinări din consola centrală și, de asemenea, pare să plutească deasupra zonei de finisare. La fel ca și tabloul de bord, suprafața ecranului este ușor înclinată spre șofer.

Designul modern și foarte redus al panourilor de ușă încadrează ambele capete ale tabloului de bord. Panoul central al ușilor cu cotieră integrată evoluează de la o suprafață verticală la o orientare orizontală. Reflectând designul consolei centrale, secțiunea frontală ia forma unui element metalic de înaltă tehnologie. Aceasta poate fi utilizată ca mâner de prindere sau de închidere și găzduiește comenzile geamurilor electrice. Un alt punct de atracție este grupul de comandă plutitor, în care sunt integrate comenzile de deschidere a ușilor și de reglare a scaunelor.

Designul avangardist al scaunelor noului GLC se joacă cu straturile și suprafețele conturate, conferindu-le ușurință vizuală. Tetierele și legătura acestora cu spătarul cu capac închis au fost reproiectate. Noul GLC este disponibil cu o planșă de bord căptușită cu piele, cu linii de centură cu aspect de nappa (opțional, standard pentru AMG Line). Unele elemente de tapițerie au suprafețe inovatoare. Printre acestea se numără noi interpretări ale furnirului cu pori deschiși în tonuri de maro, precum și un furnir din lemn negru cu pori deschiși, cu inserții fine, care urmează formele, din aluminiu real.
Concept dimensional și detalii practice: Confort mare de utilizare zilnică
Dimensiunile cheie ale noului GLC subliniază aspectul și mai dinamic și mai puternic al SUV-ului. Cu o lungime de 4.716 mm, este cu 60 mm mai lung și cu 4 mm mai jos decât predecesorul său. Lățimea căilor de rulare a fost mărită cu 6 mm în față (acum 1627 mm) și cu 23 mm în spate (acum: 1.640 mm). De lungimea mai mare a vehiculului beneficiază ampatamentul și supraînălțările față și spate. Lățimea vehiculului a rămas aceeași, la 1.890 mm.Capacitatea portbagajului beneficiază de o supraînălțare mai mare a părții din spate și a crescut semnificativ, ajungând la 620 de litri (+70 de litri față de modelul precedent). Acest lucru este vizibil atât la condusul zilnic, cât și în timpul călătoriilor de vacanță cu familia sau pentru cerințele zilnice de transport. GLC dispune de hayonul EASY-PACK ca dotare standard. Aceasta se deschide sau se închide în mod convenabil prin simpla apăsare a unui buton: folosind butonul de pe cheia de contact, comutatorul din portiera șoferului sau mânerul de deblocare de pe hayon.

Aerodinamică îmbunătățită: Acum Cd = 0,29

În configurația sa cea mai favorabilă din punct de vedere aerodinamic, coeficientul minim de rezistență la înaintare al modelului GLC este Cd = 0,29. Acest lucru îl face cu două sutimi mai bun decât cel al predecesorului său (Cd = 0,31) – un progres notabil pentru un SUV cu tracțiune convențională. Optimizarea vehiculului în ceea ce privește rezistența aerodinamică și zgomotul produs de vânt a fost realizată cu ajutorul unor simulări digitale extinse ale fluxului (CFD – computational fluid dynamics), precum și a unor teste cu vehicule reale în tunelul aerodinamic.

Noul GLC este un vehicul plăcut de silențios, cu o semnătură sonoră senină și un nivel redus de zgomot de rulare și de vânt. Acest lucru a fost obținut prin optimizarea acustică a caroseriei și prin izolarea fonică sofisticată. De exemplu, o membrană acustică în parbriz este dotare standard. Geamul termoizolant cu eficiență acustică, disponibil opțional, răspunde unor așteptări și mai mari în materie de confort.

Dotări de confort: Îmbunătățiri în multe detalii

Sistemul multifuncțional ENERGIZING pune în rețea diferite sisteme de confort pentru a oferi o experiență de conducere mai eficientă. Pachetul opțional ENERGIZING Plus le aduce la viață prin simpla apăsare a unui buton sau prin comandă vocală și le grupează în lumi de experiență în până la șapte programe de confort. În același timp, sistemul creează o atmosferă corespunzătoare în interior – de exemplu, revigorantă în caz de oboseală sau relaxantă în cazul unui nivel ridicat de stres. ENERGIZING COACH sugerează un program adecvat de fitness sau de wellness pe baza datelor despre vehicul și călătorie. De asemenea, acesta ia în considerare informațiile despre calitatea somnului și nivelul de stres în algoritmul său inteligent, dacă șoferul are un dispozitiv portabil adecvat.
Pachetul AIR-BALANCE face parte, de asemenea, din pachetul ENERGIZING Plus. Acesta oferă o experiență de parfumare individuală și subtilă în interior – în funcție de preferințele personale și în funcție de starea de spirit. Datorită ionizării și filtrării revigorante a aerului exterior și interior, contribuie, de asemenea, la asigurarea unei calități îmbunătățite a aerului și la o mai mare senzație de bunăstare. Sistemul opțional ENERGIZING AIR CONTROL monitorizează în mod inteligent calitatea aerului din interiorul vehiculului. Folosește în acest scop senzori de calitate a aerului și de particule fine. În cazul în care valorile limită sunt depășite, comută aerul condiționat în modul de recirculare a aerului. Un concept de filtru în două etape poate filtra suplimentar praful fin și o mare parte din poluanții din aer.

Noul GLC este disponibil cu un nou plafon panoramic ca dotare opțională. Traversa căptușită este mai subțire decât la versiunea anterioară, oferind o vedere aproape neîntreruptă prin suprafața mai mare a acoperișului din sticlă. Dacă este necesar, plafonul panoramic poate fi acoperit cu o jaluzeletă.

Echipament standard: Îmbunătățită în mod semnificativ

Pe baza strategiei de lux a Mercedes-Benz, echiparea standard a noului GLC a fost îmbunătățită semnificativ și oferă clientului un vehicul extrem de atractiv încă de la început. Linia AVANTGARDE Line este standard, de exemplu, la fel ca și caracteristicile populare, cum ar fi afișajele mari, integrarea smartphone-urilor, încărcarea wireless și scaunele față încălzite.

În plus, logica pachetelor a fost simplificată considerabil pentru a reduce efortul de a alege dintre numeroasele opțiuni individuale. Caracteristicile funcționale care sunt frecvent comandate împreună sunt acum grupate în pachete de echipare pe baza comportamentului real al cumpărătorilor. În afară de acestea, sunt disponibile doar foarte puține opțiuni funcționale. În ceea ce privește opțiunile de design, cum ar fi vopseaua, tapițeria, finisajele și jantele, clienții noștri își pot configura vehiculele în mod individual, ca și până acum.

Motoare: Unități cu patru cilindri electrificate sistematic

Noul GLC este disponibil doar ca hibrid: fie ca hibrid plug-in, fie ca hibrid ușor cu tehnologie de 48 de volți și un generator de pornire integrat. Gama de motoare dispune de unități cu patru cilindri din actuala familie de motoare FAME (Family of Modular Engines) Mercedes-Benz. În consecință, gama de motoare joacă un rol major în flexibilitatea rețelei internaționale de producție, cu electrificare în funcție de necesități. Patru dintre aceste motoare sunt unități mild-hybrid, care primesc asistență inteligentă în gama joasă de turații de la un demaror-generator integrat de a doua generație (ISG). Alte trei variante de motoare sunt unități hibride complete, cu o putere electrică suplimentară de 100 kW și o autonomie electrică de peste 100 de kilometri.

ISG asigură deja o livrare excelentă a puterii. Sistemul include sistemul electric de 48 de volți, care permite funcții precum „glisarea”, stimularea sau recuperarea și, astfel, economii semnificative de combustibil. În plus, motoarele pornesc foarte rapid și confortabil cu ajutorul ISG, astfel încât funcția start-stop este aproape imperceptibilă pentru șofer, la fel ca și tranziția de la „glisare” cu motorul oprit la o propulsie puternică cu puterea motorului. La ralanti, interacțiunea inteligentă dintre ISG și motorul cu combustie asigură o funcționare extraordinar de lină.

Hibrizi plug-in: O autonomie electrică de peste 100 de kilometri (WLTP)

GLC a primit, de asemenea, a patra generație de propulsie hibridă plug-in. Utilizând motoare de bază identice, electrificarea a făcut încă un pas mare. Cu o putere electrică de acum de 100 kW, un cuplu de 440 Nm și o autonomie de peste 100 de kilometri (WLTP), traseele de zi cu zi pot fi gestionate în cea mai mare parte în mod exclusiv electric. Programul îmbunătățit de conducere hibridă oferă modul de conducere electrică pentru cele mai potrivite secțiuni ale traseului. Conducerea electrică este prioritară în cazul călătoriilor mai lungi în zonele urbane, de exemplu. Fie cu unul dintre cele două motoare pe benzină, fie cu motorul diesel: în calitate de hibride plug-in, acestea nu sunt doar foarte eficiente, ci și extrem de dinamice pe șosea.

Simulatorul de autonomie: Un indicator al autonomiei electrice individuale
Pentru mulți clienți, autonomia de funcționare electrică este un factor important atunci când se decid pentru un vehicul electrificat. Mercedes-Benz își ajută clienții să afle cu ușurință influențele pe care le au condițiile individuale de funcționare asupra autonomiei electrice reale.

În ceea ce privește GLC ca produs, factorii externi, cum ar fi temperatura ambiantă, profilul traseului și cerințele de climatizare, pot fi combinați pentru a vedea dintr-o privire ce autonomie se pot aștepta clienții în timpul condusului de zi cu zi. Acest lucru clarifică în ce condiții autonomia electrică reală poate devia de la cifra certificată.

O experiență de conducere vizibil mai electrică

Densitatea mare de putere a unității de propulsie hibridă vine grație unui motor sincron cu rotor intern cu excitație permanentă. Cuplul maxim de 440 Nm al motorului electric este gata să pornească încă de la început, rezultând o agilitate ridicată la demaraj, împreună cu performanțe dinamice de conducere. Conducerea integral electrică este posibilă până la o viteză de 140 km/h. La noul GLC, Mercedes-Benz folosește un servofrenor electromecanic independent de vid, care controlează automat tranziția flexibilă între frânarea hidraulică și recuperarea în funcție de situația de condus, asigurând astfel întotdeauna cea mai bună recuperare a energiei. Ca urmare, puterea maximă de recuperare de până la 100 kW poate fi atinsă mai frecvent decât în cazul unui sistem de frânare convențional, pur hidraulic.

Bateria de înaltă tensiune este o dezvoltare proprie a Mercedes-Benz și are o capacitate totală de 31,2 kWh. Chiar dacă bateria este complet descărcată, este posibil să se efectueze o reîncărcare completă cu încărcătorul opțional de 60 kW DC în aproximativ 30 de minute. Un încărcător standard de 11 kW (în funcție de piață) este disponibil pentru încărcarea trifazată la un Wallbox conectat la rețeaua de curent alternativ.

Suspensie: Agilitate și siguranță

Componentele cheie ale sistemului de suspensie proiectat dinamic al modelului GLC sunt o nouă suspensie cu patru brațe în față și o suspensie spate independentă multibraț montată pe un subcadru. Suspensia standard oferă deja un nivel ridicat de confort al suspensiei, de rulare și de zgomot, manevrabilitate agilă și plăcere de a conduce. Aceasta este echipată cu un sistem de amortizare în funcție de amplitudine. Opțional, noul GLC este disponibil cu pachetul Engineering, care include suspensia pneumatică AIRMATIC și direcția pe puntea spate. AIRMATIC este echipat cu amortizare reglabilă în mod variabil pentru compresie și revenire. Hibrizii plug-in au suspensie pneumatică și control de nivel la puntea spate ca dotare standard. Un alt opțional este pachetul Offroad Engineering, care mărește garda la sol cu 20 de milimetri și dispune de o gardă la sol în partea din față și protecție sub caroserie. Împreună cu AMG Line Exterior, GLC are o suspensie sport.
Noul GLC este deosebit de agil și stabil cu ajutorul direcției opționale pe puntea spate, combinată cu un raport de direcție mai direct la puntea față. Unghiul de bracare la puntea spate este de până la 4,5 grade. Acest lucru reduce cercul de întoarcere cu 80 de centimetri, până la 11,0 metri. De asemenea, șoferul are nevoie de mai puține rotații ale volanului de la o blocare la alta.

La viteze mai mici de 60 km/h, roțile din spate virează în direcția opusă față de cele din față – la parcare, cu până la 4,5 grade în raport cu unghiul axei față. În funcție de situație, acest lucru scurtează practic ampatamentul, iar ca urmare, vehiculul este mai ușor de manevrat și mai agil. Atunci când viteza atinge 60 km/h sau mai mult, roțile din spate virează în aceeași direcție cu cele din față cu până la 4,5 grade. Această creștere virtuală a ampatamentului are avantaje notabile: sub forma unei stabilități de manevrare îmbunătățite și a siguranței la viteze mari, în timpul schimbărilor rapide de bandă sau al manevrelor de evitare bruscă. În plus, în timpul manevrelor dinamice, cum ar fi conducerea pe un drum de țară, este necesară o mișcare semnificativ mai mică a direcției – iar vehiculul răspunde mai direct la comenzile de direcție.

Cele mai recente sisteme de asistență: Sprijinirea conducătorului auto

Cea mai recentă generație a pachetului de asistență la condus conține funcții suplimentare și îmbunătățite în continuare. Acestea reduc volumul de muncă al șoferului în situațiile de zi cu zi, pentru un condus mai confortabil și mai sigur. Atunci când pericolul amenință, sistemele de asistență sunt capabile să reacționeze la coliziuni iminente în funcție de situație. Mai multe funcții avansate pot face ca șofatul să fie și mai sigur. De exemplu, sistemul Active Distance Assist DISTRONIC poate reacționa acum la vehiculele staționate pe șosea la viteze de până la 100 km/h (anterior 60 km/h). Una dintre noile caracteristici ale sistemului Active Steering Assist este detectarea benzii de rulare cu o cameră suplimentară de 360 de grade, care oferă avantaje în special la viteze mici, de exemplu, atunci când se formează o bandă de urgență. Pe lângă limitele de viteză semnalizate, Traffic Sign Assist recunoaște acum și semnele condiționate, cum ar fi „în condiții de carosabil umed”. Funcțiile de avertizare a semnelor de oprire și a semaforului roșu sunt noi.

Sisteme de parcare sofisticate: Asistență în timpul manevrelor lente

Datorită unor senzori de mediu mai performanți, sistemele de parcare pot sprijini mai bine șoferul în timpul manevrelor, îmbunătățind astfel siguranța și confortul. Integrarea în MBUX face ca operarea să fie mai intuitivă și este susținută de afișajul vizual. Direcția opțională pe puntea din spate este integrată în asistenții de parcare, iar calculul benzilor (traiectoriilor) este coordonat în consecință. Funcțiile de frânare de urgență servesc, de asemenea, la protejarea celorlalți participanți la trafic și pot crește siguranța rutieră

Noul pachet de parcare cu cameră de 360 de grade și funcțiile de asistență activă la parcare cu PARKTRONIC este disponibil ca dotare opțională. Acesta oferă cea mai bună vizibilitate panoramică posibilă și facilitează procesul de parcare, printre altele, prin intermediul parcării și deblocării asistate. Afișajul central arată în mod clar împrejurimile directe ale vehiculului în timpul procesului de parcare sau de manevră. Afișajul este compus din patru imagini individuale ale camerelor de luat vederi din față, din spate și din ambele părți ale vehiculului și include o vedere virtuală de tip bird’s eye. În plus, afișajul prezintă diferite unghiuri de vizualizare, cum ar fi modul față, spate sau remorcă. Șoferul aflat la volan decide dacă să parcheze manual sau să predea controlul către Active Parking Assist.

LUMINA DIGITALĂ: Extrem de puternică, cu funcții de proiecție opționale.

Noul GLC are faruri LED de înaltă performanță ca dotare standard. DIGITAL LIGHT este disponibil ca dotare opțională. Această tehnologie revoluționară a farurilor, cu dinamica și precizia sa, creează posibilități aproape nelimitate pentru o distribuție a luminii de înaltă rezoluție și direcționată în funcție de condițiile locale. Rezultatul este o vizibilitate excelentă pentru șofer, fără a o afecta pe cea a celorlalți participanți la trafic. DIGITAL LIGHT cu funcție de proiecție este disponibil ca opțiune. Această inovație oferă un plus de siguranță pentru șofer, în special atunci când conduce pe timp de noapte, și permite comunicarea cu ceilalți participanți la trafic. De exemplu, poate face ca șofatul să fie mai sigur cu ajutorul unor linii de ghidare, simboluri și animații proiectate. Tehnologia inteligentă evidențiază pietonii din zona periculoasă cu o funcție de proiecție și clarifică poziția acestora cu ajutorul unor puncte de direcție proiectate. Clienții care circulă pe contrasens pe rampele de intrare pe autostradă sau pe străzile cu sens unic sunt avertizați printr-un simbol. Același simbol de avertizare apare înainte ca autovehiculul să treacă pe roșu sau la stop.

Peste deal și vale: Off-road cu GLC

Ca și până acum, noul GLC a fost proiectat în mod explicit și pentru condusul off-road, fiind pregătit pentru această utilizare cu mai multe caracteristici și sisteme noi. Echipamentul standard include un mod de conducere off-road și DSR (Downhill Speed Regulation). Modelele plug-in ale noului GLC oferă deja o experiență de condus a viitorului: condusul off-road complet electric. Acest lucru vine cu multe avantaje: deoarece cuplul complet al motorului electric de 440 Nm este disponibil încă de la prima turație a motorului, puterea sa este foarte ușor de controlat în orice moment. Acest lucru permite o conducere extrem de precisă și controlată chiar și pe terenuri dificile. În plus, deoarece motorul electric consumă energie doar atunci când mișcă efectiv vehiculul, iar cererea de putere este relativ scăzută atunci când vehiculul este condus încet, așa cum se întâmplă de obicei în off-road, este posibilă o durată lungă de conducere exclusiv electrică chiar și pe terenuri dificile.

În modul off-road, GLC cu cameră de 360 de grade oferă o „capotă transparentă”: Ecranul central afișează o vedere virtuală sub partea din față a vehiculului, inclusiv roțile din față și poziția lor de direcție. Acest lucru este extrem de util: îi permite șoferului să recunoască din timp obstacolele, cum ar fi pietrele mari sau gropile adânci din calea lor.

Noul ecran off-road utilizează cele două ecrane pentru informații, comenzi și funcții clar dispuse. Printre altele, ecranul șoferului afișează înclinarea, panta, altitudinea topografică, coordonatele geografice și o busolă, precum și viteza de deplasare și turația motorului atunci când se operează cu un motor cu ardere internă. În plus, afișajul central arată, de exemplu, poziția actuală a SUV-ului pe teren, precum și unghiul de bracare a roților din față și, dacă este disponibilă direcția pe roțile din spate, direcția de bracare a roților din spate. Toate funcțiile de conducere relevante pentru exploatarea off-road pot fi controlate foarte ușor de pe un singur ecran.

Pachetul Engineering (opțional) cu suspensie pneumatică AIRMATIC, inclusiv controlul nivelului și direcția pe puntea spate, își pune în valoare avantajele de confort și în off-road, unde oferă beneficii suplimentare. De exemplu, AIRMATIC permite o gardă la sol ridicată în off-road, indiferent de sarcină, și o cursă lungă a suspensiei pentru cea mai bună tracțiune posibilă. Direcția pe puntea spate crește și mai mult manevrabilitatea în off-road.Meniu pentru remorci și planificator de traseu pentru remorcare
GLC este un vehicul de remorcare popular, iar noua ediție este special concepută în acest scop. Planificatorul de trasee de remorcare pentru sistemul de navigație este o caracteristică nouă: în afișajul central pot fi planificate rute adecvate pentru a circula cu remorca definită anterior. Pentru aceasta, planificatorul de traseu de remorcare ia în considerare, de exemplu, lățimile și înălțimile pasajelor. Remorca care urmează să fie utilizată este definită prin intermediul meniului pentru remorcă din MBUX. De îndată ce capul cu bilă este cuplat și există o conexiune electrică, sistemul se interesează de utilizarea prevăzută a cuplajului remorcii: este vorba de o remorcă mică? Sau ceva mai mare, cum ar fi o rulotă sau o căruță pentru cai? Sau este instalat un suport pentru biciclete? Planificatorul traseului de remorcare ia în considerare aceste informații. Scopul acestor funcții și al numeroaselor alte funcții avansate pentru funcționarea ca vehicul de tractare este de a face tractarea cât mai sigură și mai plăcută posibil. Tracțiunea integrală 4MATIC asigură o tracțiune remarcabilă pe orice suprafață.

Sistemul îmbunătățit de asistență la manevrarea remorcii (opțional) din noul SUV GLC face ca manevrele cu o remorcă să fie și mai ușoare, mai confortabile și mai sigure. Sistemul reglează automat unghiul de bracare al vehiculului de tractare până la o viteză de 5 km/h și o pantă în urcare de până la 15 procente. De asemenea, este integrat în MBUX și poate fi operat intuitiv. Pe lângă stabilizarea combinației la mersul înapoi, sistemul poate, pentru prima dată, să o ghideze și în curbe de până la 90 de grade, selectabile în mod liber. Direcția autovehiculului de tractare este acționată automat, astfel încât unghiul selectat să fie menținut. Acest lucru permite o poziționare mai precisă a remorcii. Șoferul poate, de asemenea, să selecteze funcția „trage drept” atunci când remorca a ajuns în direcția dorită și trebuie să meargă drept înapoi. Întregul proces de manevră poate fi urmărit din diferite perspective ale camerei de luat vederi de pe afișajul central. Liniile de ghidare dinamice indică traiectoria și lățimea vehiculului.

Poveste de succes: SUV de dimensiuni medii de la Mercedes-Benz

Mercedes-Benz a intrat pe segmentul SUV-urilor de dimensiuni medii în 2008, cu GLK. „Trendsetter într-o clasă de vehicule în plină expansiune” – așa îl descria dosarul de presă de la acea vreme. Designul său exterior a fost derivat în mod inconfundabil din Clasa G, strămoșul tuturor SUV-urilor Mercedes-Benz. În 2015, marca a prezentat succesorul său sub numele GLC. Acesta a impresionat, de asemenea, prin siguranța excelentă tipică a mărcii, sistemele de asistență de ultimă generație, eficiența energetică și dinamica ridicată. De la introducerea modelului GLC, precum și a predecesorului său direct GLK, Mercedes-Benz a vândut peste 2,6 milioane de vehicule în întreaga lume. GLC prezentat acum este a treia generație și continuă fără probleme această poveste de succes.

Dinamic, puternic și exclusiv cu propulsie electrificată

Noul Mercedes-Benz GLC este și mai dinamic, mai puternic și mai durabil. Este disponibil doar ca hibrid: fie ca hibrid plug-in, fie ca mild hybrid cu tehnologie de 48 de volți și un generator de pornire integrat. Hibrizii plug-in oferă o autonomie de peste 100 de kilometri (WLTP). Astfel, GLC stabilește noi standarde în segmentul SUV-urilor cu tracțiune integrală. Electrificarea sistematică a modelului GLC, cea mai bine vândută serie de modele a companiei, contribuie semnificativ la reducerea bilanțului de CO2 pe întregul ciclu de viață. Noul GLC se află pe drumul către o mobilitate neutră din punct de vedere climatic, care reprezintă obiectivul „Ambition 2039”. Punctele de atracție tehnice ale modelului GLC includ, de asemenea, echipamente speciale precum DIGITAL LIGHT, direcția pe puntea spate și noi sisteme de asistență. Aptitudinea sa pronunțată pentru off-road este subliniată de caracteristici precum conducerea electrică off-road la hibrizii plug-in sau „capota transparentă”. GLC se va afla în showroom-urile partenerilor noștri de vânzări din Europa de Vest începând cu toamna anului 2022.
Noul GLC este imediat recognoscibil ca membru al familiei de SUV-uri Mercedes-Benz. Echiparea standard include pachetul AVANTGARDE Exterior Line cu Chrome și jante din aliaj ușor de 18 inch. Acesta adaugă caracteristici de design izbitoare și îmbunătățește proporțiile unice ale vehiculului.

Design exterior: Puncte de atracție expresive

Unul dintre elementele de design definitorii pentru GLC este partea frontală redesenată, cu faruri care se conectează direct la grila radiatorului pentru a sublinia lățimea vehiculului. Farurile DIGITAL LIGHT cu elipse suplimentare de lumină de condus pe timp de zi și o nouă ornamentație albastră, plus iluminarea activă a podelei, sunt disponibile ca dotări opționale. Grila radiatorului tipică pentru SUV-urile Mercedes, cu decupaj redesenat, are un cadru cromat. Aceasta încadrează o grilă sportivă în gri mat cu ornamente cromate și grila cu lamele verticale în negru lucios. De la AMG Line în sus, este disponibilă o grilă a radiatorului cu model Mercedes-Benz: un model tridimensional cu stea cu suprafețe cromate lucioase. Noua protecție inferioară simulată din față, cromată, subliniază lățimea vehiculului și accentuează aspectul off-road.
Designul caroseriei este caracterizat de un design cu suprafață plină, întinzându-se, îmbogățit cu margini precis conturate în părțile laterale. Acestea subliniază proporțiile, precum și pasajele musculoase ale roților, creând, de asemenea, un echilibru între eleganță și performanță off-road. Căptușelile pentru pasajele roților în culoarea vehiculului sunt disponibile pentru prima dată începând cu AMG Line. Acestea accentuează caracterul sportiv al AMG Line. De asemenea, sunt disponibile, ca dotări opționale, bare de alergare cu intrare ușoară și pachetul Night.

Alte caracteristici ale aspectului sportiv și încrezător sunt șoseaua de rulare lată și jantele de culoare cu dimensiuni de 18 până la 20 de inci. Mai multe dintre jantele disponibile din fabrică nu numai că au un design modern, cu un finisaj cu luciu ridicat și suprafețe bicolore, dar sunt și optimizate din punct de vedere aerodinamic.
Noile lumini spate cu două secțiuni, cu o bandă de mâner în negru lucios, subliniază lățimea părții din spate. Interiorul lor are un aspect tridimensional, iar ca dotare opțională sunt disponibile cu o animație. Partea din spate are, de asemenea, o protecție inferioară din crom simulat, care înglobează țevile de eșapament cu aspect cromat simulat.

Design interior: Lux modern și sportiv

Bine ați venit în luxul modern și sportiv al Mercedes-Benz: acesta este mesajul pe care interiorul noului GLC cu AVANTGARDE Line îl transmite deja în configurația sa standard. Acesta continuă conceptul familiar și de succes, adoptând elementele de referință și dezvoltându-le în continuare cu propriile sale trăsături.

Tabloul de bord este clar structurat: secțiunea superioară are un profil asemănător unei aripi, cu noi duze rotunde și aplatizate care amintesc de nacela motorului unui avion. Secțiunea inferioară are o zonă de finisare generoasă, care curge armonios în consola centrală curbată. Orientarea sa spre șofer contribuie la sportivitate: tabloul de bord este ușor înclinat spre șofer cu șase grade.

În fața șoferului se află un ecran LCD independent, de înaltă rezoluție. Acesta pare să plutească în fața profilului aripii și a zonei de asietaj. Acest lucru diferențiază ecranul șoferului de cabinele de pilotaj tradiționale cu instrumente clasice cu cadran. Acesta are o dimensiune de 12,3 inci (31,2 centimetri).

O inserție cromată de înaltă calitate împarte consola centrală într-o zonă posterioară, ușor căptușită pentru cotieră, și o zonă frontală de culoare negru intens lucios. Afișajul central se ridică fără cusur și aparent fără articulații din această suprafață tridimensională. Acesta pare să plutească deasupra zonei de finisare.

De asemenea, afișajul central face clară schimbarea de paradigmă către digitalizare: funcțiile vehiculului pot fi controlate cu ajutorul ecranului tactil de înaltă calitate. Orientarea sa portret este deosebit de avantajoasă pentru navigație. La fel ca și tabloul de bord, suprafața ecranului este ușor înclinată spre șofer. Afișajul central are o diagonală a ecranului de 11,9 inci (30,2 centimetri). Sub ecranul central este amplasat ergonomic un scanner de amprente. Un head-up display color poate fi comandat ca echipament opțional.

Designul modern și foarte redus al panourilor de ușă încadrează ambele capete ale planșei de bord. Panoul central al ușilor cu cotieră integrată evoluează de la o suprafață verticală la o orientare orizontală. Reflectând designul consolei centrale, secțiunea frontală ia forma unui element metalic de înaltă tehnologie. Aceasta poate fi utilizată ca mâner de prindere sau de închidere și găzduiește comenzile geamurilor electrice. Un alt punct de atracție este grupul de comandă plutitor, în care sunt integrate comenzile de deschidere a ușilor și de reglare a scaunelor.

Designul avangardist al scaunelor noului GLC se joacă cu straturile și suprafețele conturate, conferindu-le ușurință vizuală. Tetierele și legătura acestora cu spătarul cu capac închis au fost reproiectate. Noul GLC este disponibil cu o planșă de bord căptușită cu piele, cu linii de centură cu aspect de nappa (opțional, standard pentru AMG Line). Unele elemente de tapițerie au suprafețe inovatoare. Printre acestea se numără noi interpretări ale furnirului cu pori deschiși în tonuri de maro, precum și un furnir din lemn negru cu pori deschiși, cu inserții fine, care urmează formele, din aluminiu real. La cerere, iluminarea ambientală directă cu ghidaje luminoase înlocuiește iluminarea ambientală indirectă standard.

Operat intuitiv și cu posibilitate de învățare: Cea mai recentă generație de MBUX

După Clasa S și Clasa C, noul GLC primește, de asemenea, a doua generație a sistemului de infotainment MBUX (Mercedes Benz User Experience). Interiorul autovehiculului devine și mai digital și mai inteligent, deoarece atât hardware-ul, cât și software-ul au făcut mari progrese: pe ecranele LCD, imaginile strălucitoare facilitează controlul funcțiilor vehiculului și ale confortului.

Șoferul și afișajul central oferă o experiență holistică și estetică. Informațiile sunt prezentate într-un mod clar structurat. Aspectul poate fi individualizat cu un total de trei stiluri de afișare (clasic, sportiv, discret) și trei moduri (navigație, asistență, service). În plus, GLC oferă modul off-road.

 • În stil „clasic”, șoferul este întâmpinat cu un mediu de afișare familiar. Afișajul dovedit, format din două tuburi și conținut alternativ între ele, oferă toate informațiile legate de condus.
 • În stil „sportiv”, predomină culoarea roșie, iar turometrul central este prezentat în mod dinamic.
 • În stilul „discret”, conținutul este redus la ceea ce este esențial. În plus, cele două ecrane pot fi afișate în șapte combinații de culori cu ajutorul iluminatului de ambianță. Astfel, se creează o experiență cromatică impresionantă în interior.
 • Modul „asistență” afișează situația din trafic în timp real și o completează cu informații importante.
 • Noul mod „off-road” face posibilă experimentarea vizuală a unor conținuturi specifice, cum ar fi panta, înclinația, busola și unghiul de virare și, împreună cu camera opțională de 360 de grade, oferă funcția „capota transparentă”.

Sistemul de navigație cu ecran complet oferă șoferului cea mai bună îndrumare posibilă în timpul condusului. Video augmentat este disponibil ca echipament opțional. O cameră înregistrează împrejurimile din fața vehiculului. Ecranul central afișează imaginile în mișcare și suprapune, de asemenea, obiecte, informații și marcaje virtuale. Acestea includ, de exemplu, semne de circulație, săgeți de direcție, recomandări de schimbare a benzii de circulație și numere de casă. Acest lucru poate facilita mult navigarea, în special în zonele urbane.

Salut, Mercedes: Asistentul vocal din ce în ce mai inteligent

Asistentul vocal Hey Mercedes devine mai interactiv și capabil să învețe odată cu activarea serviciilor online din aplicația Mercedes me. În plus, anumite acțiuni pot fi efectuate chiar și fără a fi nevoie de activarea cuvântului cheie „Hey Mercedes”. Printre acestea se numără, de exemplu, preluarea unui apel telefonic. Hey Mercedes explică, de asemenea, funcțiile vehiculului cu ajutorul comenzii vocale „Ajutor” și oferă asistență, de exemplu, atunci când doriți să vă conectați smartphone-ul prin Bluetooth sau căutați trusa de prim ajutor. Hey Mercedes poate chiar să recunoască ocupanții după vocea lor.

Noutăți: știri personalizate în MBUX

Odată cu extinderea asistentului vocal Hey Mercedes pentru a include noua funcție gratuită „Newsflash”, clienții Mercedes-Benz din noul GLC sunt mereu la curent cu noutățile. Cu ajutorul aplicației Mercedes me App, aceștia își pot configura propriul newsflash, foarte personal, și nu doar să specifice categoriile preferate, de exemplu, afaceri, sport sau cultură. De asemenea, își pot alege sursele de știri preferate, de exemplu „BBC News”, „Kicker” sau „Wall Street Journal”. Este suficientă o comandă vocală pentru ca MBUX să emită un scurt reportaj de știri cu o durată de până la două minute. Clienții care preferă să nu personalizeze aplicația primesc o selecție standardizată de știri.
Casă inteligentă: Inteligență mobilă pentru un confort maxim de operare de la distanță
Cu funcția MBUX Smart Home, GLC devine acum un centru de control mobil pentru casă. În general, „casă inteligentă” se referă la transformarea locuinței în una din ce în ce mai inteligentă și comunicativă prin intermediul Wi-Fi, senzorilor și dispozitivelor de acționare: temperatura și luminile, obloanele și aparatele electrice pot fi monitorizate și controlate de la distanță. Detectoarele de mișcare și contactele de la ferestre informează utilizatorul despre vizitatorii bineveniți sau nepoftiți.

„Hei, Mercedes, este cineva în casa mea în acest moment?” „Am verificat. Ultima mișcare detectată a fost în bucătărie acum o oră.” În viitor, de exemplu, dialogurile pot fi purtate prin intermediul asistentului vocal MBUX (Mercedes Benz User Experience) între șoferul sau pasagerul din GLC și casa inteligentă a utilizatorului. De la lansarea pe piață, funcția MBUX Smart Home va fi compatibilă cu numeroase dispozitive oferite de principalii furnizori de case inteligente – au fost deja încheiate contracte corespunzătoare cu Bosch Smart Home și Samsung SmartThings. Vor urma și alți furnizori, care vor fi anunțați ulterior. Încă de la început, Hey Mercedes înțelege întrebările și comenzile în patru limbi (germană și chineză, precum și engleza americană și britanică). Pot fi adresate lămpi, prize, termostate, obloane și jaluzele, detectoare de mișcare, contacte pentru uși și ferestre și senzori de temperatură. Așadar, sistemul poate răspunde și la această întrebare: „Mi-am amintit să dau jos încălzirea?” În funcție de răspuns și de termostatele instalate în locuință, este posibil să se modifice setarea: „Setați temperatura la 18 grade în toată casa!”. De asemenea, acest lucru sporește confortul, deoarece încălzirea poate fi, de asemenea, pornită din nou de la distanță în timp util.

Muzică: Streaming și sisteme de sunet

Cu serviciul „Online Music”, Mercedes-Benz a integrat complet cei mai mari furnizori de streaming muzical în sistemul de infotainment MBUX. MBUX permite accesul fără probleme la profilul personal al utilizatorului la furnizorul de muzică legat. În acest fel, clienții nu numai că au acces convenabil la melodiile preferate și la propriile liste de redare, dar au și posibilitatea de a descoperi milioane de melodii și liste de redare curatoriate. Operarea este intuitivă cu ajutorul asistentului vocal MBUX, al comenzilor tactile de pe volan sau direct pe ecranul central. În plus față de sistemul audio standard cu un woofer frontal de bas și patru difuzoare de mijloc, sunt disponibile și dotări opționale:

 • Sistem audio avansat. Acesta este format din nouă difuzoare – cinci de medii, două tweetere, două difuzoare frontale de bas cu 2 x 50 de wați de la un amplificator auxiliar și o putere totală de ieșire de 225 de wați.
 • Sistem de sunet surround Burmester®, configurat special pentru GLC de către acest specialist în sunet. Acesta este dotat cu un total de 15 difuzoare premium: șapte difuzoare mid-range de 50 de wați, patru tweetere de 20 de wați, două difuzoare 3D de 20 de wați și două difuzoare frontale premium de bas de 120 de wați fiecare. Un amplificator cu 15 canale conduce toate difuzoarele în mod complet activ, cu o putere totală de 710 wați. În plus, presetările de sunet de înaltă calitate, optimizarea prin intermediul unui procesor de semnal digital, setările individuale de sunet și funcționarea etapizată dau viață sistemului. Grilele metalice ale difuzoarelor poartă inscripția Burmester®.

Alte puncte importante: Head-up display și senzor de amprentă digitală

Un head-up display color poate fi comandat ca echipament opțional. Șoferului i se prezintă o imagine virtuală de 9 x 3 inci (aproximativ 23 x 8 centimetri) care plutește la o distanță de 3 metri în fața capotei. Aceasta este aproximativ echivalentă cu un monitor de 25 de inci. Afișajul head-up display constă într-un modul de afișare în culori cu o rezoluție nativă de 800 x 480 pixeli, iluminat de LED-uri de mare putere. O unitate optică cu oglinzi proiectează imaginea virtuală pe parbriz și în câmpul vizual al șoferului. Controlată de senzori, luminozitatea afișajului se adaptează automat la condițiile exterioare.
Cu ajutorul scanerului de amprentă digitală, utilizatorii se pot conecta la MBUX rapid, comod și sigur. Setările și datele personale, cum ar fi favoritele, ultimele destinații, predicțiile bazate pe comportament, intrările profesionale din calendar și e-mailurile sunt protejate. Procesele de plată prin Mercedes me sunt, de asemenea, limitate la utilizatorii autentificați.

Actualizări „Over-the-air” (OTA): Cel mai recent software

De îndată ce o nouă actualizare de software este disponibilă de la Mercedes-Benz, apare un mesaj în MBUX. Descărcarea și instalarea au loc în fundal. Utilizatorul trebuie apoi să își dea acordul explicit pentru activarea actualizării. Acest lucru înseamnă că autovehiculul rămâne întotdeauna la zi. Noile caracteristici pot fi, de asemenea, încărcate pe vehiculele deja vândute prin intermediul actualizărilor over-the-air. Pentru transmiterea datelor, Mercedes-Benz se bazează pe standardul de securitate ridicat oferit de tehnologia de radiocomunicații mobile și de modulul de comunicare instalat în vehicul.

O altă modalitate de a obține o experiență de utilizare actualizată și îmbunătățită este rezervarea suplimentară de noi funcții în Mercedes me Store, cum ar fi streamingul de muzică sau funcțiile de birou din mașină. Serviciile de abonament pot fi, de asemenea, reînnoite sau rerezervate direct online prin intermediul Mercedes me Store.

Grupul motopropulsor: Mai electric ca niciodată

Noul GLC este disponibil doar ca hibrid: fie ca hibrid plug-in, fie ca mild hybrid cu tehnologie de 48 de volți și un generator de pornire integrat. Gama de motoare dispune de unități cu patru cilindri din actuala familie de motoare FAME (Family of Modular Engines) Mercedes-Benz FAME (Family of Modular Engines). În consecință, gama de motoare joacă un rol major în flexibilitatea rețelei internaționale de producție, cu electrificare în funcție de necesități. Spectrul de putere al motoarelor cu patru cilindri variază până la 190 kW și 400 Nm de cuplu în cazul modelelor pe benzină și până la 195 kW și 550 Nm în cazul modelelor diesel, la fiecare dintre acestea adăugându-se până la 17 kW și 200 Nm de asistență electrică din partea ISG.

Electrificarea sistematică înseamnă:

 • Toate sistemele de propulsie disponibile pentru GLC sunt hibride.
 • Patru dintre acestea sunt unități mild-hybrid, care beneficiază de asistență inteligentă în intervalul de turații scăzute cu ajutorul unui demaror-generator integrat de a doua generație (ISG), împreună cu un sistem electric de 48 de volți.
 • Alte trei variante de motorizare sunt hibride plug-in, inclusiv un mod de rulare complet electric și o autonomie de peste 100 de kilometri.

Demarorul-generator integrat cu motoarele pe benzină și diesel oferă asistență inteligentă în intervalul de turații scăzute. În combinație cu turbocompresorul, acesta asigură o livrare excelentă a puterii. Sistemul include sistemul electric de 48 de volți, care permite funcții precum „glisarea”, stimularea sau recuperarea și, astfel, economii semnificative de combustibil. În plus, motoarele pornesc foarte rapid și confortabil cu ajutorul ISG, astfel încât funcția start-stop este aproape imperceptibilă pentru șofer, la fel ca și tranziția de la „glisare” cu motorul oprit la o propulsie puternică cu puterea motorului. La ralanti, interacțiunea inteligentă dintre ISG și motorul cu combustie asigură o funcționare extraordinar de lină.

Transmisie: Automată este echiparea standard

Transmisia automată 9G-TRONIC este echiparea standard a tuturor modelelor GLC. Aceasta a fost dezvoltată în continuare pentru adaptarea ISG: motorul electric și electronica de putere sunt găzduite în carcasa transmisiei, iar gestionarea termică a ambelor componente se realizează prin intermediul sistemului de răcire a transmisiei. Prin urmare, conductele necesare anterior nu mai sunt necesare, ceea ce oferă avantaje în ceea ce privește spațiul de instalare și greutatea. În plus, cutia de viteze are o eficiență mai mare. Printre altele, interacțiunea optimizată cu pompa de ulei auxiliară electrică reduce volumul de refulare a pompei mecanice cu 30 de procente în comparație cu predecesorul său – un lucru bun pentru eficiență. În plus, utilizează o nouă generație a controlului complet integrat al transmisiei cu procesor multicore și o nouă tehnologie de proiectare și conectivitate. Pe lângă puterea de calcul crescută, numărul de interfețe electrice a fost redus drastic.

Tracțiune integrală: Mercedes-Benz 4MATIC

Toate modelele noului GLC sunt echipate cu cel mai nou sistem de tracțiune integrală 4MATIC. Noua tracțiune pe puntea față permite transferul unor niveluri mai ridicate de cuplu, cu o distribuție ideală a sarcinii pe punți pentru dinamica de conducere. Aceasta are, de asemenea, un avantaj considerabil în ceea ce privește greutatea, în comparație cu tracțiunea pe punți a seriei precedente. Cutia de transfer longitudinală, care este de asemenea nouă, reduce și mai mult pierderile prin frecare. De asemenea, are un circuit de ulei închis și nu necesită măsuri suplimentare de răcire.

Diesel cu demaror-generator integrat de a doua generație

Motorul OM 654 M cu demaror-generator integrat de a doua generație și sursă de alimentare la bord de 48 de volți se află în fruntea tehnologiei de propulsie eficientă. Recuperarea și posibilitatea de a „aluneca” cu motorul oprit sporesc și mai mult eficiența. În afară de electrificarea, inclusiv un compresor electric de agent frigorific pentru sistemul de aer condiționat, acestea sunt cele mai importante modificări pentru puterea de până la 198 kW, plus o creștere de 17 kW prin ISG:

 • Cursă de 94,3 milimetri și cilindree de 1993 cmc (anterior: 92,3 și 1.950) datorită unui nou arbore cotit de manivelă
 • Presiune de injecție de 2.700 bar (anterior 2.500).
 • Răspuns deosebit de rapid și livrare lină a puterii datorită celor două turbocompresoare răcite cu apă, acum ambele cu geometrie variabilă a turbinei.
 • Canal de răcire umplut cu sodiu în pistonul din oțel pentru reducerea eficientă a vârfurilor de temperatură în coroana pistonului.

Acestea sunt componentele de posttratare a gazelor de eșapament pentru motoare diesel:

 • Un convertizor catalitic de stocare a NOx cu cuplaj apropiat pentru reducerea oxizilor de azot.
 • Un filtru de particule diesel (DPF) cu un strat special, de asemenea pentru a reduce oxizii de azot.
 • Un convertizor catalitic SCR (Selective Catalytic Reduction) montat în apropierea motorului, cu injecție dozată de AdBlue®).
 • Un catalizator SCR suplimentar în partea inferioară a caroseriei vehiculului, cu o cantitate de AdBlue® injectată separat.

Motor pe benzină cu patru cilindri cu a doua generație ISG.

După Clasa C, noul GLC este a doua serie de modele Mercedes-Benz care primește motorul pe benzină cu patru cilindri M 254 cu demaror-generator integrat de a doua generație (ISG). ISG oferă o putere suplimentară de până la 17 kW și un cuplu mai mare cu 200 Nm, poate recupera puteri electrice mai mari decât un starter-generator cu curea, deplasează punctul de încărcare al motorului cu combustie și permite funcții hibride, cum ar fi „glisarea” cu motorul oprit, stimularea și recuperarea. Acest lucru face ca motoarele pe benzină să fie foarte eficiente. În M 254, Mercedes-Benz a combinat, de asemenea, toate inovațiile familiei de motoare modulare cu motoare pe benzină și diesel cu patru și șase cilindri într-o singură unitate. Printre acestea se numără acoperirea cilindrilor cu NANOSLIDE®, honuirea cilindrilor CONICSHAPE® (honuirea în trompetă) și sistemul de post-tratare a gazelor de eșapament poziționat direct pe motor. Toate motoarele se caracterizează printr-o livrare superioară a puterii, o funcționare lină și un confort fonic excelent.

Turbocompresorul segmentat cu flux dublu a fost complet reproiectat ca o dezvoltare ulterioară a tehnologiei twin-scroll pentru un răspuns și mai spontan. Acest turbocompresor este rezultatul colaborării dintre dezvoltarea turbocompresoarelor Mercedes-Benz și echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas. Transferul tehnologiei către producția de serie stabilește noi standarde în ceea ce privește performanța combinată cu eficiența maximă.

Hibrizi plug-in: O autonomie electrică de peste 100 de kilometri (WLTP)

GLC primește, de asemenea, cea de-a patra generație de propulsie hibridă plug-in în trei niveluri de putere. Utilizând motoare de bază identice, electrificarea a mai făcut un pas important. Cu o putere de acționare electrică de până la 280 kW (381 CP) și o autonomie complet electrică de peste 100 de kilometri (WLTP), modelele plug-in hybrid ale GLC vor circula în multe cazuri și în multe zile pe șosea în mod pur electric, fără a utiliza motorul cu combustie. Fie cu unul dintre cele două motoare pe benzină, fie cu motorul diesel: ca plug-in, acestea nu sunt doar foarte eficiente, ci și extrem de dinamice pe șosea. Modelele plug-in sunt echipate standard cu suspensia pneumatică AIRMATIC, inclusiv controlul nivelului la puntea spate.

Noul sistem de înaltă tensiune este mai compact și mai puternic. Numărul de interfețe de înaltă tensiune este redus semnificativ. Integrarea electronicii de putere în carcasa transmisiei reduce spațiul de instalare necesar și simplifică procesele de asamblare în producție. În plus, o tensiune mai mare a sistemului crește puterea de acționare fără a fi nevoie de secțiuni transversale mai mari ale cablurilor.

Densitatea mare de putere a unității de transmisie hibridă vine grație unui motor sincron cu rotor intern cu excitație permanentă. Cuplul de vârf de 440 Nm al motorului electric este gata de pornire încă de la început, ceea ce are ca rezultat o agilitate ridicată la demaraj, alături de performanțe dinamice de conducere. Puterea electrică completă este disponibilă până la 140 km/h.

Bateria de înaltă tensiune este o dezvoltare proprie a Mercedes-Benz. În special, capacitatea totală de 31,2 kWh, în combinație cu o recuperare mai eficientă și o aerodinamică îmbunătățită, permite o autonomie complet electrică de peste 100 de kilometri. Pentru a se adapta la densitatea mare de energie, bateria de înaltă tensiune are un sistem de răcire internă. Prin urmare, sistemul de management termic poate controla temperatura de funcționare, indiferent de sistemul de climatizare din interiorul vehiculului. Pe lângă funcționarea continuă în regiuni calde și reci, acest lucru permite și încărcarea rapidă cu curent continuu.

Chiar dacă bateria este complet descărcată, este posibil să se efectueze o reîncărcare completă cu încărcătorul opțional de 60 kW DC în aproximativ 30 de minute. Un încărcător standard de 11 kW (în funcție de piață) este disponibil pentru încărcarea trifazată la un wallbox conectat la rețeaua de curent alternativ. Cablul de încărcare standard poate fi depozitat la îndemână într-un compartiment din podea, chiar în spatele hayonului.

Traseele de zi cu zi: Electric, bineînțeles

Per total, experiența de condus este semnificativ mai electrică. Datorită creșterii autonomiei electrice la peste 100 de kilometri, traseele de zi cu zi pot fi parcurse în mare parte în mod pur electric. Programul îmbunătățit de conducere hibrid oferă modul de conducere electrică pentru cele mai potrivite secțiuni ale traseului. Conducerea electrică este prioritară în cazul călătoriilor mai lungi în zonele urbane, de exemplu.

Recuperarea recuperează energia cinetică la decelerare sau la coborârea unei pante prin funcționarea motorului electric ca generator în timpul depășirii și frânării. Energia electrică generată de energia cinetică a autovehiculului este stocată în bateria de înaltă tensiune și poate fi utilizată pentru conducerea electrică. La noul GLC, interacțiunea cu frâna hidraulică a fost optimizată în mod semnificativ: Mercedes-Benz folosește un servofrenor electromecanic independent de vid. În funcție de situația de conducere, acesta controlează automat tranziția flexibilă între frânarea hidraulică și recuperarea energiei, asigurând astfel întotdeauna cea mai bună recuperare a energiei. Ca urmare, puterea maximă de recuperare de până la 100 kW poate fi atinsă mai frecvent decât în cazul unui sistem de frânare convențional, pur hidraulic. Acest lucru îmbunătățește semnificativ eficiența generală a sistemului hibrid și aduce beneficii pentru autonomia electrică.

Șoferul care dorește să influențeze rata de recuperare a energiei poate face acest lucru direct în trei etape controlate de comutatoarele basculante din spatele volanului. Acest lucru este posibil în toate modurile de conducere, cu excepția modului SPORT. În modul de rulare D, de exemplu, șoferul poate experimenta „senzația unei singure pedale”: atunci când șoferul ia piciorul de pe accelerație, autovehiculul încetinește pur electric, în măsura în care frâna de acționare hidraulică nu este adesea necesară. În plus, strategia de operare comunică cu senzorii sistemelor de asistență, sprijinind eficient șoferul în multe situații.

Două moduri de conducere permit șoferului să utilizeze posibilitățile propulsiei plug-in într-un mod deosebit de bine direcționat:

 • BATTERY HOLD (Menținerea bateriei): Se acordă prioritate păstrării stării de încărcare a bateriei de înaltă tensiune, de exemplu, atunci când se planifică conducerea într-un centru urban sau într-o zonă cu emisii reduse pentru mai târziu. Sistemul de propulsie hibridă selectează acționarea adecvată în funcție de situația de condus și de distanță.
 • ELECTRIC: Conducere electrică până la 140 km/h, recuperare reglabilă a depășirii, activare a motorului cu combustie prin punctul de presiune al accelerației.

Dacă strategia de operare bazată pe traseu este activată în ambele moduri de rulare, datele privind traseul așteptat sunt evaluate atunci când ghidarea pe traseu este activă. Aceasta ia în considerare factori precum datele de navigație, topografia, limitele de viteză și condițiile de trafic pentru întregul traseu planificat. Cu strategia de operare bazată pe traseu, cele două forme de energie ale vehiculului hibrid pot fi distribuite în cel mai bun mod posibil. Comanda de propulsie selectează automat cel mai potrivit mod de funcționare, astfel încât starea de încărcare a bateriei de înaltă tensiune să poată fi influențată în mod specific. De exemplu, energia electrică poate fi economisită pentru e-driving, astfel încât, ulterior, să fie posibilă conducerea integral electrică în zonele urbane sau în zonele ecologice.

În modurile de conducere HYBRID și ELECTRIC, precum și în modul BATTERY HOLD, asistentul ECO evaluează, de asemenea, datele traseului și susține cea mai mare eficiență posibilă și energia de recuperare în funcție de traseu. Dacă harta de navigație sau senzorii și camerele detectează un sens giratoriu, o curbă în ac de păr, o curbă strânsă, o intersecție în T, o pantă, un vehicul în față sau o limită de viteză, de exemplu, asistentul ECO calculează viteza optimă a vehiculului pe baza distanței, a vitezei și a pantei.

Variantele plug-in hybrid ale noului GLC au un modul haptic al pedalei de accelerație. În modul de conducere ELECTRIC, acesta semnalizează trecerea de la conducerea electrică la conducerea cu motorul cu combustie prin intermediul unui punct de presiune perceptibil. În cazul în care punctul de presiune este depășit, motorul cu combustie este pornit și furnizează un cuplu de tracțiune suplimentar.
Gama de modele de hibrizi ușori la lansarea pe piață:

 

GLC 200 4MATIC GLC 300 4MATIC GLC 220 d 4MATIC
Capacitate cc 1,999 1,999 1,993
Putere kW/hp 150/204 190/258 145/197
la rpm 5,800-6,100 5,800 3,600
Ieșire suplimentară (efect de amplificare) kW/hp 17/23 17/23 17/23
Cuplu maxim Nm 320 400 440
la rpm 1,800-4,000 2,000-3,200 1,800-2,800
Cuplu suplimentar (efect de amplificare) Nm 200 200 200
Consum mediu combinat (WLTP)[1] l/100 km 8.2-7.3 8.2-7.3 5.9-5.2
Emisii CO2 combinat (WLTP)1 g/km 186-167 186-167 155-136
Acceleration
0-100 km/h
s 7.8 6.2 8.0
Viteza maxima km/h 221 240 219

 

[1] Cifrele indicate sunt cifrele WLTP de CO2 măsurate în conformitate cu articolul 2 nr. 3 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1153. Cifrele privind consumul de combustibil au fost calculate pe baza acestor cifre.

Gama de modele de hibrizi plug-in:

GLC 300 e 4MATIC GLC 400 e 4MATIC GLC 300 de 4MATIC
Benzină Diesel
Capacitate cc 1,999 1,999 1,993
Putere motor combustie kW/hp 150/204 185/252 145/200
la rpm 6,100 5,800 3,600
Cuplu motor combustie Nm 320 400 440
la rpm 2,000-4,000 2,000-3,200 1,800-2,800
Putere motor electric kW 100 100 100
Cuplu motor electric Nm 440 440 440
Putere totală kW/hp 230/313 280/381 245/335
Cuplu total Nm 550 650 750
Capacitate baterii kWh 31.2 31.2 31.2
Viteză maxima km/h 218 237 217
Viteză electric km/h 140 140 140
Accelerare
0-100 km/h
s 6.7 5.6 6.4
Consum combinat (WLTP)[1] l/100 km 0.8-0.6 0.8-0.6 0.7-0.5
Emisii CO2 combinat (WLTP)2 g/km 19-14 19-14 17-13
Consum electric combiant,  (WLTP)[2] kWh/100 km 26.8-24.0 26.8-24.0 27.2-24.4
Autonomie electric (EAER comb.) (WLTP)3 km 104-120 104-120 117-102

[1] Cifrele privind consumul de combustibil, emisiile de CO2 și consumul de energie sunt provizorii și au fost obținute în conformitate cu procedura de testare WLTP. Omologarea CE de tip și un certificat de conformitate cu cifrele oficiale nu sunt încă disponibile. Sunt posibile diferențe între cifrele declarate și cifrele oficiale.

[2] Consumul de energie electrică [și gama] a fost [au fost] determinat(e) pe baza Regulamentului 692/2008/CE.

Suspensie: Confort și agilitate
Componentele cheie ale sistemului de suspensie proiectat dinamic al modelului GLC sunt o nouă suspensie cu patru brațe în față și o suspensie spate independentă multibraț montată pe un subcadru. Suspensia standard oferă deja un nivel ridicat de confort al suspensiei, de rulare și de zgomot, manevrabilitate agilă și plăcere de a conduce. Aceasta este echipată cu un sistem de amortizare în funcție de amplitudine.
Opțional, noul GLC este disponibil cu pachetul Engineering, care include suspensia pneumatică AIRMATIC și direcția pe puntea spate. AIRMATIC este echipat cu amortizare reglabilă în mod variabil pentru compresie și revenire. Hibrizii plug-in au suspensie pneumatică și control de nivel la puntea spate ca dotare standard. Un alt opțional este pachetul Offroad Engineering, care mărește garda la sol cu 20 de milimetri și dispune de o gardă la sol în partea din față și protecție sub caroserie. Împreună cu AMG Line Exterior, GLC are o suspensie sport.

Direcție pe puntea spate: Mai agilă și mai dinamică

Noul GLC este deosebit de agil și stabil cu ajutorul direcției opționale pe puntea spate, combinată cu un raport de direcție mai direct la puntea față. Unghiul de bracare la puntea spate este de până la 4,5 grade. Acest lucru reduce cercul de întoarcere cu 80 de centimetri, până la 11,0 metri. De asemenea, șoferul are nevoie de mai puține rotații ale volanului de la o blocare la alta.

La viteze mai mici de 60 km/h, roțile din spate virează în direcția opusă față de cele din față – la parcare, cu până la 4,5 grade în raport cu unghiul axei față. În funcție de situație, acest lucru scurtează practic ampatamentul, iar ca urmare, vehiculul este mai ușor de manevrat și mai agil. Atunci când viteza atinge 60 km/h sau mai mult, roțile din spate virează în aceeași direcție cu cele din față cu până la 4,5 grade. Ampatamentul astfel obținut, practic extins, oferă avantaje notabile în ceea ce privește stabilitatea manevrabilității și siguranța conducerii la viteze mari, precum și în timpul schimbărilor rapide de bandă sau al manevrelor de evitare bruscă.

În plus, în timpul manevrelor dinamice, cum ar fi conducerea pe un drum de țară, este necesară o mișcare semnificativ mai mică a direcției – iar vehiculul răspunde mai direct la comenzile de direcție. Acest lucru este susținut de funcția integrată de control dinamic a ESP®.

Sisteme de asistență la conducere: Reducerea stresului și asistență în situații periculoase
Cea mai recentă generație a pachetului de asistență la conducere conține funcții suplimentare și îmbunătățite în continuare. Acestea reduc volumul de muncă al șoferului în situațiile de zi cu zi, pentru un condus mai confortabil și mai sigur. Atunci când pericolul amenință, sistemele de asistență sunt capabile să reacționeze la coliziuni iminente în funcție de situație. Principiul de funcționare a sistemelor este vizualizat pe ecranul șoferului printr-un nou concept de afișare.

Sisteme de asistență îmbunătățite în continuare – câteva exemple:

 • Pe toate tipurile de drumuri – autostrăzi, drumuri de țară sau în oraș – Active Distance Assist DISTRONIC poate menține automat o distanță prestabilită față de vehiculele din față. O caracteristică nouă este capacitatea de a reacționa la vehiculele staționate pe șosea la viteze de până la 100 km/h (anterior: 60 km/h).
 • Active Steering Assist ajută șoferul să rămână pe banda de rulare la viteze de până la 210 km/h. Caracteristici noi: detectarea benzii de rulare cu ajutorul unei camere suplimentare de 360 de grade, cu avantaje deosebite în intervalul de viteză redusă, de exemplu, la formarea unei benzi de urgență; disponibilitate și performanțe de virare semnificativ sporite pe drumurile de țară; centrare sporită a benzii de rulare pe autostrăzi.
 • În plus față de limitele de viteză afișate în mod convențional, Traffic Sign Assist recunoaște semnele de pe podurile suspendate și de la lucrările rutiere. Sistemul recunoaște chiar și semnele condiționate, de exemplu, „în condiții de ploaie”, prin evaluarea tuturor senzorilor vehiculului. Noi sunt funcțiile de avertizare a semnelor de oprire și a luminilor roșii (ca parte a pachetului Driving Assistance).
 • Noul pachet de parcare cu cameră de 360 de grade oferă cea mai bună vizibilitate panoramică și facilitează procesul de parcare, de exemplu, prin parcare și debarcare asistată. „Capota transparentă”, inclusă acum ca funcție nouă, facilitează manevrele lente și permite o conducere mai precisă pe teren accidentat.

Sisteme de parcare sofisticate: Asistență în timpul manevrelor lente
Datorită unor senzori de mediu mai performanți, sistemele de parcare pot sprijini mai bine șoferul în timpul manevrelor, îmbunătățind astfel siguranța și confortul. Integrarea în MBUX face ca operarea să fie mai intuitivă și este susținută de afișajul vizual. Direcția opțională pe puntea din spate este integrată în asistenții de parcare, iar calculul benzilor (traiectoriilor) este coordonat în consecință. Funcțiile de frânare de urgență servesc, de asemenea, la protejarea celorlalți participanți la trafic și pot crește siguranța rutieră.
Pachetul de parcare cu cameră de 360 de grade și „capotă transparentă” și funcțiile de asistență activă la parcare cu PARKTRONIC este disponibil ca dotare opțională. Acesta oferă cea mai bună vizibilitate panoramică posibilă și facilitează procesul de parcare. Afișajul central arată în mod clar împrejurimile directe ale vehiculului în timpul procesului de parcare sau de manevră. Afișajul este compus din patru imagini individuale ale camerelor de luat vederi din față, din spate și din ambele părți ale vehiculului și include o vedere virtuală de tip bird’s eye. În plus, afișajul prezintă diferite unghiuri de vizualizare, cum ar fi modul față, spate sau remorcă. Șoferul decide dacă să parcheze manual sau să predea controlul către Active Parking Assist.

Peste dealuri și văi: Off-road cu GLC

Ca și predecesorul său, noul GLC este conceput în mod explicit pentru conducerea pe teren accidentat: este pregătit pentru această utilizare în numeroase detalii și oferă, de asemenea, mai multe caracteristici și sisteme noi. Echipamentul standard include un mod de conducere off-road și DSR (Downhill Speed Regulation). Noul ecran off-road are o utilizare mai ușoară, există informații mai clare datorită „capotei transparente” și o siguranță remarcabilă în ceea ce privește tracțiunea și manevrabilitatea, în virtutea sistemelor de control îmbunătățite. În cazul modelelor hibride plug-in, este posibilă funcționarea off-road pur electrică chiar și pe distanțe lungi. Cu acestea, șoferul poate alege între condusul off-road cu propulsie pur electrică sau convențională.

Noul ecran off-road utilizează cele două ecrane pentru informații clar dispuse. Printre altele, ecranul șoferului afișează înclinarea, panta, altitudinea topografică, coordonatele geografice și o busolă, precum și viteza de deplasare și turația motorului atunci când funcționarea se face cu un motor cu ardere internă. În plus, afișajul central arată, de exemplu, poziția actuală a SUV-ului pe teren cu pantă și înclinație în urcare/coborâre, unghiul de virare a roților din față și, dacă este disponibilă direcția roților din spate, direcția de virare a roților din spate, pe lângă – cu AIRMATIC – nivelul actual al suspensiei și deflecția actuală a roților. De asemenea, indică presiunea și temperatura pneurilor, cuplul și puterea curentă, precum și temperatura uleiului de motor și de transmisie.
Pachetul Engineering (opțional) cu suspensie pneumatică AIRMATIC, inclusiv controlul nivelului și direcția pe puntea spate, își aduce avantajele de confort și în off-road, unde oferă beneficii suplimentare. De exemplu, AIRMATIC permite o gardă la sol ridicată în off-road, indiferent de sarcină, și o cursă lungă a suspensiei pentru cea mai bună tracțiune posibilă. Direcția pe puntea spate crește și mai mult manevrabilitatea în off-road. Alternativ, suspensia off-road (parte a pachetului Offroad Engineering) cu o gardă la sol cu 20 de milimetri mai mare este disponibilă ca dotare opțională.

Dacă autovehiculul este echipat cu DIGITAL LIGHT, este inclusă și o lumină off-road. Aceasta asigură o iluminare maximă și amplă atunci când conduceți pe teren accidentat și permite manevre precise și sigure în jurul obstacolelor în medii necunoscute.

Vedere de sub vehicul: „Capota transparentă”

GLC oferă, de asemenea, o „capotă transparentă”: atunci când modul off-road este activ, afișajul central prezintă o vedere virtuală sub partea din față a vehiculului, inclusiv roțile din față și poziția lor de direcție. Vederea este compusă din imagini de la camera de 360 de grade. Există două vederi: sub vehicul și privind înainte. La viteze de până la 8 km/h, este afișată „capota transparentă”, adică vederea de sub vehicul. Între 8 și 20 km/h, sistemul arată vederea din față. Imaginea camerei este dezactivată la viteze mai mari. „Capota transparentă” este extrem de utilă: îi permite șoferului să recunoască din timp obstacolele, cum ar fi pietrele mari sau gropile adânci din calea lor. Pachetul opțional Parking cu cameră de 360 de grade este o condiție prealabilă pentru „capota transparentă”.

Off-road electric: Foarte puternic și eficient

Modelele plug-in ale noului GLC oferă deja o experiență de condus a viitorului: condusul complet electric în off-road. Acest lucru are multe avantaje: deoarece cuplul complet al motorului electric de 440 Nm este disponibil încă de la prima turație a motorului, puterea sa este foarte ușor de controlat în orice moment. Acest lucru permite o conducere extrem de precisă și controlată chiar și pe terenuri dificile. În plus, deoarece motorul electric consumă energie doar atunci când mișcă efectiv vehiculul, iar cererea de putere este relativ scăzută atunci când vehiculul este condus încet, așa cum se întâmplă de obicei în off-road, este posibilă o durată lungă de conducere exclusiv electrică chiar și pe terenuri dificile. În concordanță cu natura tracțiunii electrice, emisiile de zgomot sunt, de asemenea, foarte scăzute atunci când vehiculul este condus încet. Toate acestea fac posibilă o experiență off-road complet nouă.

Meniu pentru remorcă și planificator de traseu pentru remorcare

GLC este un vehicul de remorcare popular, iar noua ediție este special concepută în acest scop. Noul meniu pentru remorcă și planificatorul de traseu pentru remorcare sunt două puncte forte ale GLC pentru operațiunile de remorcare. Scopul acestora și al numeroaselor alte funcții avansate pentru operarea ca vehicul de remorcare este de a face remorcarea cât mai sigură și mai plăcută. În plus, tracțiunea integrală 4MATIC asigură o tracțiune remarcabilă pe orice suprafață. În modul remorcă, este activată stabilizarea remorcii ESP®: Aceasta poate compensa instabilitățile dinamice în timp ce vehiculul este condus.
Cu ajutorul planificatorului de trasee de remorcare, pe afișajul central, pot fi planificate trasee adecvate pentru conducerea cu remorca definită anterior. Pentru aceasta, planificatorul de traseu de remorcare ia în considerare, de exemplu, lățimile și înălțimile pasajelor. De îndată ce capul cu bilă este cuplat și există o conexiune electrică, sistemul se interesează de utilizarea prevăzută a cuplajului remorcii: este vorba despre o remorcă mică? Sau ceva mai mare, cum ar fi o rulotă sau o căruță pentru cai? Sau este instalat un suport pentru biciclete? Planificatorul traseului de remorcare ia în considerare aceste informații.

Atelajul de remorcă (echipament opțional) are un cap de bilă pivotant complet electric. Priza se află în cârligul de remorcă. Împreună cu Trailer Manoeuvring Assist, capul cu bilă include un inel de poziționare pentru o cuplare mai ușoară. Imaginea de la camera de mers înapoi include cârligul de remorcă și zona aflată direct în spatele acestuia, astfel încât procesul de cuplare poate fi observat pe afișajul central.

Sistemul îmbunătățit de asistență la manevrarea remorcii (opțional) din noul GLC face ca manevrele cu o remorcă să fie și mai ușoare, mai confortabile și mai sigure. Sistemul reglează automat unghiul de bracare al vehiculului de tractare până la o viteză de 5 km/h și o pantă în pantă de până la 15 %. De asemenea, este integrat în MBUX și poate fi operat intuitiv. Pe lângă stabilizarea combinației la mersul înapoi, sistemul poate, pentru prima dată, să o ghideze și în curbe de până la 90 de grade, selectabile în mod liber. Direcția autovehiculului de tractare este acționată automat, astfel încât unghiul selectat să fie menținut. Acest lucru permite o poziționare mai precisă a unei remorci. Șoferul poate selecta, de asemenea, funcția „trage drept” atunci când remorca a ajuns în direcția dorită și trebuie să meargă drept înapoi. Întregul proces de manevră poate fi urmărit din diferite perspective ale camerei de luat vederi de pe afișajul central. Liniile de ghidare dinamice indică traiectoria și lățimea vehiculului.

Specificații privind greutatea pentru operațiunile de remorcare:

GLC 200 4MATIC GLC 300 4MATIC GLC 220 d 4MATIC
Greutate a lăncii (kg) 100 100 100
Capacitate tractare
(kg, cu sist.franare)
2,400 2,400 2,500

Siguranță pasivă ridicată

GLC este disponibil pe toate continentele. Fie cu volan pe dreapta sau pe stânga, cu motor pe benzină, cu motor diesel sau ca hibrid plug-in: când vine vorba de siguranța în caz de accident, toate modelele îndeplinesc standardele de siguranță ridicate tipice Mercedes.
Împreună cu conceptele de protecție PRE-SAFE® cunoscute pentru impacturile frontale și din spate, PRE-SAFE® Impulse Side (disponibil împreună cu pachetul de asistență la condus Plus) formează o zonă de deformare virtuală în jurul vehiculului. Deoarece în cazul unui impact lateral este disponibilă doar o zonă de deformare limitată, PRE-SAFE® Impulse Side (disponibilitate în funcție de echipamentul selectat) poate îndepărta șoferul sau pasagerul din față afectat de pericol chiar înainte de coliziune, de îndată ce sistemul detectează iminența imediată a unei coliziuni laterale. În acest scop, camerele de aer din pernele laterale ale spătarului scaunului din față se umflă în fracțiuni de secundă.
Per total, conceptul de siguranță al GLC se bazează pe o caroserie proiectată inteligent, cu o celulă pentru pasageri deosebit de rigidă, structuri de coliziune deformabile selectiv și interacțiunea situațională dintre centurile de siguranță, dispozitivele de întindere a centurii și sistemele de airbag. Pe lângă cerințele legale, vehiculul îndeplinește, de asemenea, cerințele interne de testare Mercedes-Benz și criteriile de testare care sunt derivate din accidente reale.

S-au folosit simulări extinse de impact pentru a configura structura vehiculului astfel încât ocupanții să fie deosebit de bine protejați în caz de accident. Conceptul de caroserie încorporează toate zonele – structura frontală, celula pasagerilor, pereții laterali și ansamblul podelei. Acesta este implementat prin proiectarea și construcția componentelor caroseriei, o combinație de materiale în funcție de solicitări și grosimi adecvate ale pereților în zonele foarte solicitate. Conceptul general conduce la distribuții omogene ale sarcinii și la o absorbție ridicată a energiei cu decelerație moderată care acționează asupra ocupanților. În plus, se poate asigura un spațiu de protecție suficient pentru ocupanți.

Aerodinamică: Acum Cd = 0,29

De la aproximativ 60 km/h, rezistența aerului depășește totalul tuturor celorlalte rezistențe la rulare și reprezintă un factor principal de control pentru economisirea combustibilului și reducerea emisiilor de CO2. Rezistența aerului este influențată în mod semnificativ de coeficientul de rezistență (Cd) și de suprafața frontală (A). De asemenea, nivelul de zgomot din vehicul este din ce în ce mai mult dominat de zgomotul produs de vânt la viteze mai mari. Optimizarea vehiculului în ceea ce privește rezistența aerodinamică și zgomotul produs de vânt a fost realizată cu ajutorul unor simulări digitale extinse ale fluxului (CFD – computational fluid dynamics), precum și a unor teste cu vehicule reale în tunelul aerodinamic aeroacustic

.
În configurația cea mai favorabilă din punct de vedere aerodinamic, coeficientul minim de rezistență la înaintare al GLC este Cd = 0,29. Acest lucru îl face cu două sutimi mai bun decât cel al predecesorului său (Cd = 0,31) – un avans notabil pentru un SUV cu tracțiune convențională. Suprafața frontală este de 2,60 metri pătrați. Vehiculele pur electrice cu baterii au mai multe posibilități pentru un nivel și mai scăzut în ceea ce privește aerodinamica. Printre altele, acestea au un concept diferit de răcire a aerului pentru grupul motopropulsor, astfel încât un flux de aer prin caroserie poate fi în mare parte evitat.

Mai mulți factori contribuie la aerodinamica îmbunătățită a noului GLC. Printre cele mai importante măsuri se numără următoarele:

 • Sistem de control al aerului cu două niveluri (grila radiatorului și șorțul față) cu poziție de ventilație de bază optimizată aerodinamic pentru o performanță aerodinamică maximă
 • Oglindă de centură poziționată ideal și optimizată din punct de vedere aerodinamic/aeroacustic
 • Designul aerodinamic al spoilerului de acoperiș și al spoilerelor laterale integrate
 • Buze de spoiler lateral în luminile din spate
 • Spoilere optimizate la roțile din față și din spate
 • Înveliș aerodinamic pe brațele de comandă ale arcurilor (dacă suspensia este din oțel)
 • Un concept optimizat al panourilor de sub caroserie care este cât mai uniform posibil pentru diferitele variante de motorizare
 • Roți optimizate din punct de vedere aerodinamic
 • Reducerea suspensiei optimizată din punct de vedere aerodinamic în modul de rulare Eco

Confort fonic: Acustică silențioasă și plăcută

Electrificarea vehiculelor înseamnă că zgomotul produs de vânt este din ce în ce mai vizibil, deoarece nu mai este mascat de zgomotul produs de un motor cu combustie. Prin urmare, influența zgomotului produs de vânt asupra acusticii omogene din interiorul vehiculului este în creștere. Un flux de aer optimizat în jurul pielii exterioare a autovehiculului, plus garnituri de înaltă calitate și izolație fonică, sunt factori-cheie în reducerea zgomotului produs de vânt.

Noul GLC este un vehicul plăcut de silențios, cu o semnătură sonoră senină și un zgomot de rulare și de vânt foarte redus. Acest lucru a fost obținut prin optimizarea acustică a caroseriei și prin izolarea fonică sofisticată. De exemplu, o membrană acustică în parbriz este dotare standard. Geamul termoizolant cu eficiență acustică, disponibil opțional, răspunde unor așteptări de confort și mai ridicate. Geamul ușii șoferului este din sticlă laminată eficientă din punct de vedere acustic. Un reglaj fin detaliat îmbunătățește și mai mult nivelul de „zgomot – vibrații – duritate” (NVH). Toate măsurile acustice contribuie împreună la atmosfera de „bun venit acasă”, tipică pentru Mercedes-Benz.
Trei exemple:

 • O mare parte din structura superioară a caroseriei este umplută cu spumă acustică foarte ușoară și foarte eficientă. Eliminarea cavităților reduce considerabil nivelul de zgomot în comparație cu modelul precedent.
 • Plăcile metalice ale capacului și flancurilor tunelului de acționare sunt căptușite cu material acustic. Această tehnologie NVH din caroserie reduce în special zgomotul produs de sistemul de propulsie.
 • Plăcile metalice ale capacului și flancurilor tunelului de acționare sunt căptușite cu material acustic. Această tehnologie NVH din caroserie reduce în special zgomotul produs de sistemul de propulsie.

Feedback-ul acustic discret care indică furnizarea curentă de putere îmbunătățește în plus caracterul armonios al vehiculului. Zgomotul exterior redus și bine echilibrat, precum și acustica din interior subliniază valoarea percepută ridicată a noului GLC.
Optimizarea generală a zgomotului, în special în gama de frecvențe înalte, a fost, de asemenea, realizată prin numeroase măsuri detaliate. Câteva exemple: secțiuni de etanșare a ușilor și ferestrelor modificate; montanți flexibili în cavitatea interioară a ușilor pentru un contact optim cu șina de ghidare a ferestrei adiacente; reducerea vibrațiilor componentelor din uși prin creșterea rigidității structurale a corpului ușii.

Spotlight: Noua oglindă exterioară

Ca un exemplu deosebit de bun, oglinda exterioară ilustrează standardul ridicat de dezvoltare al noului GLC în ceea ce privește aerodinamica și aeroacustica. GLC dispune acum de oglinzi de centură în locul oglinzilor stem anterioare. A fost identificată cea mai favorabilă poziție a oglinzii pe panoul exterior al ușii, iar baza oglinzii a fost îmbunătățită din punct de vedere aerodinamic și aeroacustic. Efectele sunt multiple: aerul circulă în jurul vehiculului cu și mai puține turbulențe, ceea ce îmbunătățește cifra Cd. În plus, zgomotul produs de vânt la noua oglindă exterioară este mai mic, astfel încât acustica laterală din interior este și mai plăcută.

Ceea ce pare simplu din punct de vedere al rezultatelor a necesitat consultări extinse între departamentele implicate cu privire la fiecare detaliu, de exemplu, designul, alegerea materialului, poziția și etanșarea. Încă din faza de dezvoltare timpurie, simulările au avut o contribuție majoră și au furnizat rezultate care au fost adoptate direct în proiectarea hardware-ului. Alte îmbunătățiri ale garniturilor de etanșare la intemperii au fost realizate prin tomografie computerizată atunci când au fost disponibile prototipuri de vehicule. Scopul a fost acela de a oferi o suprafață cât mai mică posibilă pentru fluxul de alunecare și, prin urmare, de a asigura o aerodinamică și o aeroacustică generală semnificativ mai bune în comparație cu modelul precedent.

LUMINĂ DIGITALĂ: extrem de puternică, cu funcții de proiecție opționale.

Noul GLC are faruri LED de înaltă performanță ca dotare standard. DIGITAL LIGHT este disponibil ca dotare opțională. Această tehnologie revoluționară a farurilor permite noi funcții, cum ar fi proiectarea pe șosea a marcajelor auxiliare și a simbolurilor de avertizare. DIGITAL LIGHT conține un modul de lumină în fiecare far, cu trei diode emițătoare de lumină (LED) extrem de puternice, a căror lumină este refractată și direcționată cu ajutorul a 1,3 milioane de micro oglinzi. Acest lucru corespunde unei rezoluții totale de peste 2,6 milioane de pixeli.

Cu dinamica și precizia sa, DIGITAL LIGHT creează posibilități aproape nelimitate pentru o rezoluție înaltă și o distribuție a luminii direcționată în funcție de condițiile ambientale. Tehnologia din far este controlată foarte dinamic în funcție de situație. Sistemele de camere și senzori din vehicul recunosc ceilalți participanți la trafic, în timp ce computerele puternice evaluează datele și hărțile digitale în câteva milisecunde și dau DIGITAL LIGHT comenzile pentru o distribuție adaptată a luminii în toate situațiile. Rezultatul este o vizibilitate excelentă pentru șofer, fără a o afecta pe cea a celorlalți participanți la trafic sau a orbi traficul din sens opus. Acest lucru este valabil și în cazul luminii de fază lungă ULTRA RANGE. Scopul aici nu este de a stabili noi recorduri în ceea ce privește autonomia farurilor, ci de a obține cea mai bună vizibilitate și strălucire fără a orbi datorită unui concept general inovator.

DIGITAL LIGHT cu funcție de proiecție este disponibil ca opțiune. Această inovație oferă un plus de siguranță pentru șofer, în special atunci când conduce pe timp de noapte, și permite comunicarea cu ceilalți participanți la trafic.
Câteva exemple:

 • DIGITAL LIGHT poate face ca șofatul să fie mai sigur prin proiectarea de linii de ghidare, simboluri și animații și, de exemplu, poate proiecta două linii de ghidare la trecerea prin lucrări rutiere. Acest marcaj indică aproximativ lățimea vehiculului, permițând șoferului să negocieze mai ușor banda îngustată.
 • Tehnologia inteligentă evidențiază pietonii din zona periculoasă cu ajutorul unei funcții de reflectoare și clarifică poziția acestora cu ajutorul unor puncte de direcție proiectate.
 • Clienții care circulă pe contrasens pe rampele de intrare pe autostradă sau pe străzile cu sens unic sunt avertizați de un simbol.
 • Același simbol de avertizare apare înainte ca vehiculul să treacă pe culoarea roșie a semaforului sau la stop.

Funcțiile de proiecție DIGITAL LIGHT care sunt permise în diferite țări pot varia. Sistemul integrat de geofencing ajută șoferul să respecte reglementările legale din fiecare țară. Atunci când vehiculul traversează o graniță națională, funcțiile DIGITAL LIGHT sunt adaptate automat la reglementările aplicabile. În timp ce proiecțiile corespunzătoare pot fi în continuare activate în sistemul multimedia, funcția este suprimată cât timp vehiculul rămâne în țara respectivă.

Inteligența digitală a DIGITAL LIGHT comunică, de asemenea, cu șoferul. De exemplu, la deblocarea vehiculului, șoferul este întâmpinat cu o afișare luminoasă a farurilor și a luminilor din spate („coming home”), iar la blocarea vehiculului își ia rămas bun de la șofer („leaving home”). Clientul poate activa și dezactiva funcția de animație prin MBUX și poate alege între diferite animații.

DIGITAL LIGHT oferă, de asemenea, o funcție specială pentru condusul off-road. Atunci când conduceți în afara drumului, o lumină off-road se aprinde automat pentru a ilumina drumul cât mai larg posibil pentru a detecta mai bine obstacolele. Aceasta este activată imediat ce este selectat modul de conducere off-road.

Numere de confort: Îmbunătățiri în multe detalii

Funcția de masaj din scaunul opțional multicontur a fost extinsă și acoperă întreaga zonă a spatelui: Opt camere de aer gonflabile în spătar oferă un efect îmbunătățit de masaj în profunzime. De asemenea, este posibil un masaj cu vibrații pe partea șoferului, iar perna conține patru motoare corespunzătoare. Sunt disponibile până la șase programe de masaj. Încălzirea scaunelor în trei trepte pentru scaunele din spate este o altă caracteristică nouă.

Abordarea holistică „Fit & Healthy” a pachetului opțional ENERGIZING Plus face posibilă experimentarea diferitelor sisteme de confort prin simpla apăsare a unui buton sau prin comandă vocală și le reunește în lumi de experiență în până la șapte programe de confort. În același timp, sistemul creează o atmosferă adaptată în interior – de exemplu, revigorantă în caz de oboseală sau relaxantă în cazul unui nivel ridicat de stres. ENERGIZING COACH sugerează un program adecvat de fitness sau de wellness pe baza datelor despre vehicul și călătorie. De asemenea, acesta ia în considerare informațiile despre calitatea somnului și nivelul de stres în algoritmul său inteligent, dacă șoferul are un dispozitiv portabil adecvat. Împreună cu hibrizii plug-in, programul „Power Nap” este disponibil ca o funcție utilă, de exemplu, în timpul unei pauze la o stație de benzină sau la încărcarea bateriei pe traseu. Programul are trei faze – adormire, somn, trezire – și poate crește performanța și poate furniza energie nouă.

Pachetul AIR-BALANCE face parte, de asemenea, din pachetul ENERGIZING Plus. Acesta oferă o experiență de parfumare individuală și subtilă în interior – în funcție de preferințele personale și în funcție de starea de spirit. Intensitatea parfumului poate fi reglată în trei trepte și sunt disponibile diferite arome. Datorită ionizării revigorante și filtrării purificatoare a aerului exterior și interior, pachetul AIR-BALANCE contribuie simultan la îmbunătățirea calității aerului la bord și la o senzație sporită de bunăstare. Ionizarea activă este modelată pe baza ionizării naturale a oxigenului din aerul înconjurător, de exemplu, rezultată din câmpul magnetic al Pământului. Aceasta poate inactiva anumiți viruși, bacterii și spori și, prin urmare, poate crește starea de bine. Filtrul de particule fine pe bază de fleece cu cărbune activ poate reduce expunerea la polen sau la emisii gazoase, de exemplu.

Sistemul opțional ENERGIZING AIR CONTROL monitorizează în mod inteligent calitatea aerului din interiorul vehiculului. Acesta utilizează în acest scop senzori de calitate a aerului și de particule fine. În cazul în care valorile limită definite sunt depășite, comută aerul condiționat în modul de recirculare a aerului. Dacă valorile scad sub valorile limită, sistemul comută din nou la funcționarea cu aer proaspăt. Un concept de filtrare în două etape poate filtra suplimentar praful fin și o mare parte din poluanții din aer.

Iluminarea ambientală disponibilă pentru GLC creează o atmosferă individuală de bun-simț în interiorul autovehiculului, atât ziua, cât și noaptea. Noile funcții îmbunătățesc confortul și siguranța în comparație cu modelul precedent. Echiparea standard include iluminarea ambientală premium cu fibre optice. Funcțiile includ, de asemenea, următoarele:

 • Lumină interioară de înaltă calitate, de exemplu, după deblocarea vehiculului
 • Diminuarea luminii interioare atunci când se deschide o ușă pentru a ține seama de percepția diferită a luminozității pasagerilor.
 • Iluminat ambiental care se extinde de la planșa de bord până la ușile din spate
 • 64 culori
 • Zece nivele de luminozitate
 • Trei zone cu intensitate difertă
 • Variante suplimentare folosind programe, teme de culoare și efecte
 • Iluminat de ambianță în combinație cu ENERGIZING COMFORT

Iluminarea ambientală Premium Plus opțională oferă, de asemenea, iluminare ambientală directă. Spre deosebire de iluminarea indirectă, aici nu sunt iluminate suprafețe, deoarece liniile de lumină precise subliniază conturul zonei respective.

Noul GLC este disponibil cu un nou acoperiș solar panoramic ca dotare opțională. Traversa căptușită este mai subțire decât la versiunea anterioară, oferind o vedere aproape neîntreruptă prin zona mai mare a acoperișului din sticlă. Dacă este necesar, plafonul panoramic poate fi acoperit cu o jaluzeletă.

Echipament standard: Îmbunătățită în mod semnificativ

Pe baza strategiei de lux a Mercedes-Benz, echiparea standard a noului GLC a fost îmbunătățită semnificativ și oferă clientului un vehicul extrem de atractiv încă de la început. Linia AVANTGARDE Line este standard, de exemplu, la fel ca și caracteristicile populare, cum ar fi afișajele mari, integrarea smartphone-urilor, încărcarea wireless și scaunele față încălzite.

În plus, logica pachetelor a fost simplificată considerabil pentru a reduce efortul de a alege dintre numeroasele opțiuni individuale. Caracteristicile funcționale care sunt frecvent comandate împreună sunt acum grupate în pachete de echipare pe baza comportamentului real al cumpărătorilor. În afară de acestea, sunt disponibile doar foarte puține opțiuni funcționale. În ceea ce privește opțiunile de design, cum ar fi vopseaua, tapițeria, finisajele și jantele, clienții își pot configura vehiculele în mod individual, ca și până acum.

GUARD 360°: Protecția inteligentă a vehiculului

Pachetul de protecție a vehiculului GUARD 360° oferă o monitorizare completă. Acesta cuprinde un sistem de alarmă antifurt plus o protecție la tractare, care este capabilă să detecteze schimbările de poziție. Mișcările din interiorul vehiculului declanșează, de asemenea, avertismente vizuale și acustice. Sistemul Mercedes me de detectare a furtului și a coliziunii în parcare informează proprietarul prin intermediul unei aplicații. Protecția vehiculului GUARD 360° Plus include, de asemenea, localizarea vehiculului în caz de furt, precum și dezactivarea de urgență a cheii.

Concept dimensional și detalii practice: Confort mare de utilizare zilnică

Dimensiunile cheie ale noului GLC subliniază aspectul și mai dinamic și mai puternic al SUV-ului. Cu o lungime de 4.716 mm, este cu 60 mm mai lung și cu 4 mm mai jos decât predecesorul său. Lățimea căilor de rulare a fost mărită cu 6 mm în față (acum 1.627 mm) și cu 23 mm în spate (acum: 1.640 mm). De lungimea crescută a vehiculului beneficiază ampatamentul (plus 15 mm, ajungând la 2.888 mm) și supraînălțările din față (plus 12 mm) și din spate (plus 33 mm).

Lățimea vehiculului a rămas aceeași, la 1.890 mm. Noile oglinzi exterioare de pe centură contribuie în mare măsură la aerodinamica generală a vehiculului. În configurația sa cea mai favorabilă din punct de vedere aerodinamic, coeficientul minim de rezistență la înaintare al GLC este Cd = 0,29, cu două sutimi mai bun decât cel al predecesorului (Cd = 0,31).

Capacitatea portbagajului beneficiază de o supraînălțare mai mare a părții din spate și a crescut semnificativ, ajungând la 620 de litri (+70 de litri față de modelul precedent). Acest lucru este vizibil atât la condusul zilnic, cât și în timpul călătoriilor de vacanță cu familia sau pentru cerințele zilnice de transport. Spătarul banchetei din spate poate fi rabatat în raport 40:20:40. Deblocarea electrică a spătarului banchetei din spate se face prin intermediul unor butoane de pe partea stângă și dreaptă a spătarului banchetei din spate sau prin intermediul comenzilor din compartimentul de încărcare. După deblocare, secțiunile spătarului pot fi rabatate înainte. Acestea pot fi apoi rabatate înapoi în poziția de ședere cu mâna. În plus, spătarele scaunelor din spate pot fi ajustate la o poziție de încărcare cu 10 grade mai abruptă. Împreună cu pachetul opțional Load Comfort, spătarele scaunelor din spate pot fi rabatate electric, iar jaluzelele cu role din compartimentul de încărcare pot fi deschise și închise electric.

GLC are în dotare standard hayonul EASY-PACK. Aceasta se deschide sau se închide în mod convenabil prin simpla apăsare a unui buton: folosind butonul de pe cheia de contact, comutatorul din portiera șoferului sau mânerul de deblocare de pe hayon. Mai mult confort de operare: la fel ca la modelul precedent, jaluzelele și plasa separatoare sunt în două secțiuni. Jaluzelele cu rolete pot fi acum depozitate sub podeaua compartimentului de încărcare, iar plasa separatoare pliată într-o geantă.

Dimensiuni de gabarit:

GLC X 254 Preceding model Difference
Dimensiuni exterioare (mm)
Lungime 4,716 4,656 +60
Lățime 1,890 1,890   0
Lățime exterioara cu onglinzi 2,075 2,096 -21
Inălțime 1,640 1,644 -4
Ampatament 2,888 2,873 +15
Calea de rulare, față 1,627 1,621 +6
Calea de rulare, spate 1,640 1,617 +23
Dimensiuni interioare
Inălțime față 1,048 1,064 -16
Inălțime spate 1,007 1,006 +1
Loc picioare față 1,036 1,037 -1
Loc picioare spate 950 948 +2
Spațiu pentru coate, în față 1,499 1,499   0
Spațiu pentru coate, în spate 1,480 1,474 +6
Spațiu pentru umeri, față 1,456 1,455 +1
Spațiu pentru umeri, spate 1,438 1,436 +2
Capacitate bagaje conform VDA (l) 620 550 +70

Extrem de flexibil și complet digitalizat

Începe producția internațională a noului GLC în trei locații: SUV-ul de succes de dimensiuni medii va ieși de pe linia de producție în Germania, la uzina Mercedes-Benz din Bremen și, în viitor, la uzina din Sindelfingen. Începerea producției la uzina din Beijing (China) este, de asemenea, planificată pentru acest an.
Uzina principală din Bremen este responsabilă pentru GLC și modelele sale predecesoare din 2008, în timp ce GLC este construit la Beijing din 2011. Datorită popularității actualului lider al segmentului în segmentul SUV-urilor de dimensiuni medii și a cererii ridicate preconizate pentru noul GLC, Sindelfingen a fost adăugat acum ca al treilea loc de producție. Accelerarea la nivel internațional are loc în cadrul unei cooperări strânse, susținute digital, între cele trei uzine. În acest proces, sistemul de producție extrem de flexibil al Mercedes-Benz face posibilă asamblarea diferitelor modele și grupuri motopropulsoare pe o singură linie de producție. Acest lucru permite uzinei să se adapteze în orice moment la schimbările în cererea clienților.

Bateriile pentru modelele plug-in hybrid sunt furnizate de fabrica de baterii Mercedes-Benz Brühl, ca parte a uzinei din Untertürkheim. Un număr mare de componente, inclusiv 200 de celule de baterii, sunt asamblate aici într-un sistem global foarte eficient.
Transparență maximă: Ecosistemul de producție digitală MO360
Datorită digitalizării cuprinzătoare cu ajutorul ecosistemului de producție Mercedes-Benz Cars Operations (MO360) și a aplicării consecvente a tehnologiilor Industrie 4.0, fabricile din Bremen, Beijing și Sindelfingen funcționează în mod flexibil și foarte eficient. Ecosistemul digital MO360 cuprinde o familie de aplicații software conectate prin interfețe comune și interfețe de utilizator uniforme. Atât la uzina Mercedes-Benz din Bremen, cât și la uzina din Sindelfingen, de exemplu, aplicația „Digital Shop Floor Management” este utilizată în toate meseriile – de la atelierul de presare la atelierul de caroserie și de la finisarea suprafețelor la asamblare. Acest lucru permite urmărirea în timp real a tuturor datelor de producție. Cu ajutorul aplicației MO360 QUALITY LIVE, producția unui vehicul poate fi verificată în timp real. QUALITY LIVE accesează toate datele colectate în timpul procesului de producție.

Producție durabilă

Obiectivul companiei este de a reduce cel puțin la jumătate emisiile de CO₂ pe autoturism pe întregul ciclu de viață până la sfârșitul acestui deceniu, comparativ cu 2020. Cele mai importante pârghii pentru atingerea acestui obiectiv sunt electrificarea parcului auto, încărcarea cu energie electrică ecologică, îmbunătățirea tehnologiei bateriilor și utilizarea pe scară largă a materialelor reciclate și a energiilor regenerabile în producție.
Începând din acest an, Mercedes-Benz produce în mod neutru CO2 în toate uzinele proprii din întreaga lume și, de asemenea, achiziționează în Germania energie electrică care provine exclusiv din surse regenerabile începând din acest an. Un contract de furnizare de energie verde asigură în permanență achiziționarea de electricitate din energii regenerabile. În plus, compania își propune să crească cantitatea de energie regenerabilă la sediile sale. Până la sfârșitul anului viitor, urmează să intre în funcțiune centrale solare cu o putere de peste 11 MWp. Până în 2025, Mercedes-Benz va investi o sumă cu trei cifre de milioane de euro în instalarea de sisteme fotovoltaice. Până în 2030, se planifică ca peste 70% din necesarul de energie în producție să fie acoperit cu energii regenerabile. Acest lucru va fi realizat prin extinderea energiei solare și eoliene în locațiile proprii și prin încheierea de noi contracte de achiziție de energie electrică corespunzătoare.

Date tehnice

Mercedes-Benz GLC 200 4MATIC

Motor
Număr de cilindri/aranjament 4/in-linie
Cilindree cc 1,999
Putere kW/hp 150/204
la turatia rpm 6,100
putere electrica(boost) kW/hp 17/23
Cuplu Nm 320
la turatie rpm 2,000-4,000
Cuplu adaugat (boost) Nm 200
Raportul de compresie 10.5:1
Formarea amestecului Injecție de înaltă presiune
Transmisia puterii
Distribuția tracțiune / față:spate All-wheel/45:55
Transmisie 9G-TRONIC
Rapoartele de transmisie
1st/2nd/3rd/4th/5th/6th/7th/8th/9th/reverse 5.35/3.24/2.25/1.64/1.21/1.00/0.87/0.72/0.60/R1 4.80
Suspensie
Axă față Suspensie din oțel cu patru brațe și sistem de amortizare selectivă
Axă spate Suspensie independentă multi-link cu sistem de amortizare selectivă
Sistemul de frânare Frâne cu discuri ventilate în interior în față și în spate, frână de parcare electrică
Direcția Direcție directă electromecanică, dependentă de viteză (cu cremalieră și pinion)
Roți/anvelope 8J x 18 H2 ET 32.5 / 235/60 R18
Dimensiuni și greutate
Ampatament mm 2,888
Punte față/spate mm 1,627/1,640
Lungime/lățime/înălțime mm 4,716/1,890/1,640
Cerc de întoarcere m 11.80
Distanța de întoarcere (cu direcție pe puntea spate 4,5°) m 11.00
Capacitatea portbagajului, VDA Litres 620-1,640
Greutate în sarcină conform CE kg 1,925
Sarcina utilă kg 585
GVWR kg 2,510
Sarcina admisibilă a remorcii, cu frână kg 2,400
Greutatea admisibilă a dispozitivului de tracțiune kg 100
Capacitatea rezervorului/din care rezervă Litres 62/7
Performanță, consum, emisii
Accelerare 0-100 km/h s 7.8
Viteza maximă km/h 221
Consumul combinat de combustibil WLTP[1] l/100 km 8.2-7.3
Emisii combinate de CO2 WLTP4 g/km 186-167

 

Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC

Motor
Număr de cilindri/aranjament 4/in-linie
Cilindree cc 1,999
Putere kW/hp 190/258
la turatia rpm 5,800
putere electrica(boost) kW/hp 17/23
Cuplu Nm 320
la turatie rpm 2,000-3,200
Cuplu adaugat (boost) Nm 200
Raportul de compresie 10.0:1
Formarea amestecului Injecție de înaltă presiune
Transmisia puterii
Distribuția tracțiune / față:spate All-wheel/45:55
Transmisie 9G-TRONIC
Rapoartele de transmisie
1st/2nd/3rd/4th/5th/6th/7th/8th/9th/reverse 5.35/3.24/2.25/1.64/1.21/1.00/0.87/0.72/0.60/R1 4.80
Suspensie
Axă față Suspensie din oțel cu patru brațe și sistem de amortizare selectivă
Axă spate Suspensie independentă multi-link cu sistem de amortizare selectivă
Sistemul de frânare Frâne cu discuri ventilate în interior în față și în spate, frână de parcare electrică
Direcția Direcție directă electromecanică, dependentă de viteză (cu cremalieră și pinion)
Roți/anvelope 8J x 18 H2 ET 32.5 / 235/60 R18
Dimensiuni și greutate
Ampatament mm 2,888
Punte față/spate mm 1,627/1,640
Lungime/lățime/înălțime mm 4,716/1,890/1,640
Cerc de întoarcere m 11.80
Distanța de întoarcere (cu direcție pe puntea spate 4,5°) m 11.00
Capacitatea portbagajului, VDA Litres 620-1,640
Greutate în sarcină conform CE kg 1,925
Sarcina utilă kg 585
GVWR kg 2,510
Sarcina admisibilă a remorcii, cu frână kg 2,400
Greutatea admisibilă a dispozitivului de tracțiune kg 100
Capacitatea rezervorului/din care rezervă Litres 62/7
Performanță, consum, emisii
Accelerare 0-100 km/h s 6.2
Viteza maximă km/h 240
Consumul combinat de combustibil WLTP[1] l/100 km 8.2-7.3
Emisii combinate de CO2 WLTP4 g/km 186-167

Mercedes-Benz GLC 300 e 4MATIC

Motor
Număr de cilindri/aranjament 4/in-linie
Cilindree cc 1,999
Putere kW/hp 150/204
la turatia rpm 6,100
putere electrica kW 100
Cuplu Nm 320
la turatie rpm 2,000-3,200
Cuplu electric Nm 440
Raportul de compresie 10.0:1
Formarea amestecului Injecție de înaltă presiune
Transmisia puterii
Distribuția tracțiune / față:spate All-wheel/45:55
Transmisie 9G-TRONIC
Rapoartele de transmisie
1st/2nd/3rd/4th/5th/6th/7th/8th/9th/reverse 5.35/3.24/2.25/1.64/1.21/1.00/0.87/0.72/0.60/R1 4.80
Suspensie
Axă față Suspensie din oțel cu patru brațe și sistem de amortizare selectivă
Axă spate Suspensie independentă multi-link cu sistem de amortizare selectivă
Sistemul de frânare Frâne cu discuri ventilate în interior în față și în spate, frână de parcare electrică
Direcția Direcție directă electromecanică, dependentă de viteză (cu cremalieră și pinion)
Roți/anvelope 8J x 18 H2 ET 32.5 / 235/60 R18
Dimensiuni și greutate
Ampatament mm 2,888
Punte față/spate mm 1,627/1,640
Lungime/lățime/înălțime mm 4,716/1,890/1,640
Cerc de întoarcere m 11.80
Distanța de întoarcere (cu direcție pe puntea spate 4,5°) m 11.00
Capacitatea portbagajului, VDA Litres 620-1,640
Greutate în sarcină conform CE kg 1,925
Sarcina utilă kg 585
GVWR kg 2,510
Sarcina admisibilă a remorcii, cu frână kg 2,400
Greutatea admisibilă a dispozitivului de tracțiune kg 100
Capacitatea rezervorului/din care rezervă Litres 62/7
Performanță, consum, emisii
Accelerare 0-100 km/h s 6.2
Viteza maximă km/h 240
Consumul combinat de combustibil WLTP[1] l/100 km 8.2-7.3
Emisii combinate de CO2 WLTP4 g/km 186-167

 

Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC

Motor
Număr de cilindri/aranjament 4/in-linie
Cilindree cc 1,999
Putere kW/hp 190/258
la turatia rpm 5,800
putere electrica(boost) kW/hp 17/23
Cuplu Nm 320
la turatie rpm 2,000-3,200
Cuplu adaugat (boost) Nm 200
Raportul de compresie 10.0:1
Formarea amestecului Injecție de înaltă presiune
Transmisia puterii
Distribuția tracțiune / față:spate All-wheel/45:55
Transmisie 9G-TRONIC
Rapoartele de transmisie
1st/2nd/3rd/4th/5th/6th/7th/8th/9th/reverse 5.35/3.24/2.25/1.64/1.21/1.00/0.87/0.72/0.60/R1 4.80
Suspensie
Axă față Suspensie din oțel cu patru brațe și sistem de amortizare selectivă
Axă spate Suspensie independentă multi-link cu sistem de amortizare selectivă
Sistemul de frânare Frâne cu discuri ventilate în interior în față și în spate, frână de parcare electrică
Direcția Direcție directă electromecanică, dependentă de viteză (cu cremalieră și pinion)
Roți/anvelope 8J x 18 H2 ET 32.5 / 235/60 R18
Dimensiuni și greutate
Ampatament mm 2,888
Punte față/spate mm 1,627/1,640
Lungime/lățime/înălțime mm 4,716/1,890/1,640
Cerc de întoarcere m 11.80
Distanța de întoarcere (cu direcție pe puntea spate 4,5°) m 11.00
Capacitatea portbagajului, VDA Litres 620-1,640
Greutate în sarcină conform CE kg 1,925
Sarcina utilă kg 585
GVWR kg 2,510
Sarcina admisibilă a remorcii, cu frână kg 2,400
Greutatea admisibilă a dispozitivului de tracțiune kg 100
Capacitatea rezervorului/din care rezervă Litres 62/7
Performanță, consum, emisii
Accelerare 0-100 km/h s 6.2
Viteza maximă km/h 240
Consumul combinat de combustibil WLTP[1] l/100 km 8.2-7.3
Emisii combinate de CO2 WLTP4 g/km 186-167

 

 

Motor
Număr de cilindri/aranjament 4/in-linie
Cilindree cc 1,999
Putere kW/hp 190/258
la turatia rpm 5,800
putere electrica(boost) kW/hp 17/23
Cuplu Nm 320
la turatie rpm 2,000-3,200
Cuplu adaugat (boost) Nm 200
Raportul de compresie 10.0:1
Formarea amestecului Injecție de înaltă presiune
Transmisia puterii
Distribuția tracțiune / față:spate All-wheel/45:55
Transmisie 9G-TRONIC
Rapoartele de transmisie
1st/2nd/3rd/4th/5th/6th/7th/8th/9th/reverse 5.35/3.24/2.25/1.64/1.21/1.00/0.87/0.72/0.60/R1 4.80
Suspensie
Axă față Suspensie din oțel cu patru brațe și sistem de amortizare selectivă
Axă spate Suspensie independentă multi-link cu sistem de amortizare selectivă
Sistemul de frânare Frâne cu discuri ventilate în interior în față și în spate, frână de parcare electrică
Direcția Direcție directă electromecanică, dependentă de viteză (cu cremalieră și pinion)
Roți/anvelope 8J x 18 H2 ET 32.5 / 235/60 R18
Dimensiuni și greutate
Ampatament mm 2,888
Punte față/spate mm 1,627/1,640
Lungime/lățime/înălțime mm 4,716/1,890/1,640
Cerc de întoarcere m 11.80
Distanța de întoarcere (cu direcție pe puntea spate 4,5°) m 11.00
Capacitatea portbagajului, VDA Litres 620-1,640
Greutate în sarcină conform CE kg 1,925
Sarcina utilă kg 585
GVWR kg 2,510
Sarcina admisibilă a remorcii, cu frână kg 2,400
Greutatea admisibilă a dispozitivului de tracțiune kg 100
Capacitatea rezervorului/din care rezervă Litres 62/7
Performanță, consum, emisii
Accelerare 0-100 km/h s 6.2
Viteza maximă km/h 240
Consumul combinat de combustibil WLTP[1] l/100 km 8.2-7.3
Emisii combinate de CO2 WLTP4 g/km 186-167

 

 

 

 

 

 

[1] The figures shown are the WLTP CO2 figures measured according to Article 2 No. 3 of Implementing Regulation (EU) 2017/1153. The fuel consumption figures were calculated on the basis of these figures.

[2] The figures shown are the WLTP CO2 figures measured according to Article 2 No. 3 of Implementing Regulation (EU) 2017/1153. The fuel consumption figures were calculated on the basis of these figures.

[3] Figures for fuel consumption, CO2 emissions and power consumption are provisional and were obtained in accordance with the WLTP test procedure. EC type approval and a certificate of conformity with official figures are not yet available. Differences between the stated figures and the official figures are possible.

[4] Electricity consumption [and range] was [were] determined on the basis of Regulation 692/2008/EC.

[5] Figures for fuel consumption, CO2 emissions and power consumption are provisional and were obtained in accordance with the WLTP test procedure. EC type approval and a certificate of conformity with official figures are not yet available. Differences between the stated figures and the official figures are possible.

[6] Electricity consumption [and range] was [were] determined on the basis of Regulation 692/2008/EC.

[7] The figures shown are the WLTP CO2 figures measured according to Article 2 No. 3 of Implementing Regulation (EU) 2017/1153. The fuel consumption figures were calculated on the basis of these figures.

[8] Figures for fuel consumption, CO2 emissions and power consumption are provisional and were obtained in accordance with the WLTP test procedure. EC type approval and a certificate of conformity with official figures are not yet available. Differences between the stated figures and the official figures are possible.

[9] Electricity consumption [and range] was [were] determined on the basis of Regulation 692/2008/EC.

 

 

Publicitate
Articolul precedentUnde este fabricat autovehiculul tau?
Articolul următorPrimul Radiou pentru masina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here