Renault, prescutarea de la Régie Nationale Des Usines Renault, compania majora Franceza de automobile. Controlata de guvernul Francez, este cea mai mare firma producatoare si exportatoare de automobile din tara. Birourile sunt situate in Boulogne-Billancourt.

Renault 4CV

Publicitate

La inceputuri denumita original, Renault Frères (“Fratii Renault”), a fost infiintata de Louis Renault si fratii lui Marcel si Fernand dupa ce micul mechanic a construit un mini automobile acasa. Acel prim model avea incorporate transmisie directa, atunci fiind o inovatie in domeniul auto. Firma a primit prima comanda in 1899 si in scurt timp a devenit un lider in insdutria auto. Primele modele construite de fratii Renault au castigat multe competitii de racing auto.

In 1905 compania a introdus primele doua cele mai vandute modele care erau utilizate in mare parte ca si taxiuri. Aceste masini au devenit celebre in timpul primului Razboi Mondial cand taxiurile din Paris erau utilizate sa transporte soldati la First Battle of the Marne. De asemenea Renault a contribuit la Razboi prinm productia de carcase blindate, motoare pentru avioane si tancuri usoare. Dupa razboi compania a continuat sa extinda fabrica si linia de productie, care acum includea autobuse, camioane si tractoare. La inceputul celui de al doilea Razboi Mondial, fabrica a fost preluata de Germani, si multe dintre fabrici au fost distruse de catre bombardamentele Aliatilor. Cand Parisul a fost eliberat in 1944, facilitatile care nu a fost distruse , au fost confiscate de catre guvernul Francez. Care a infiintat grupul contralt de stat Régie Nationale des Usines Renault in 1945.  Campania incepand sa produca sis a puna foarte multa importanta pe popularul 4cv o masina de familie cu cost redus.

In 1979 Renault a semnat un accord cu American Motors Corporation prin care dealerii AMC vindea masinile Renault in state, in timp ce Reanult vinde masini AMC in Europa. Un an mai tarziu Renault a devenit actioner principal in compania AMC. In 1987, Renault a anuntat ca se va retrage de pe piata automobilelor din America, si ca s-a facut o intelegere de vanzare cu Chrysler Corporation.  Renault a achizitionat subsidiara lui Citroën de camiooane grele, Automobiles M. Berliet, in 1974 si din 1983 o parte de interes in Mack Trucks Inc. din Statele Unite.

In 1994 guvernul Francez a ptivatizat grupul Renault, vanzand o parte din actiuni, retinand 50.1%  pentru a putea controla compania.

Anunturi vanzari masini Renault

Publicitate
Articolul precedentNoul Mercedes-Benz S560 cabriolet
Articolul următorSfaturi pentru vanzarea unui autoturism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here