Suspensie inteligente Monroe pentru Mclaren

Constructorul britanic de supermașini și hipermașini de lux McLaren Automotive și Tenneco anunță astăzi că Monroe® este furnizorul oficial de suspensii inteligente pentru gama de mașini de șosea McLaren.

Publicitate

Tenneco furnizează sistemele sale de suspensie electronică de ultimă generație, comercializate sub marca Monroe® Intelligent Suspension, către McLaren Automotive. Suspensia avansată este un element-cheie în furnizarea unei experiențe de condus precise și antrenante, care este vitală pentru clienții McLaren.

Anunțul se bazează pe o relație de un deceniu între McLaren Automotive și Monroe®, în cadrul căreia inginerii celor două organizații au lucrat împreună pentru a dezvolta și implementa tehnologii inovatoare de suspensie. Monroe și McLaren au colaborat pentru prima dată în 2011, odată cu introducerea suspensiei Kinetic® pe primul supercar al McLaren Automotive, 12C.

În calitate de furnizor oficial de suspensie inteligentă al McLaren Automotive, tehnologiile de suspensie Monroe se regăsesc deja pe o serie de modele actuale McLaren, extinzând utilizarea extensivă anterioară a constructorului auto a sistemelor Monroe Intelligent Suspension CVSA2 și CVSA2/Kinetic H2.

McLaren Monroe Partners

Tehnologia Monroe Intelligent Suspension CVSA2 dispune de patru amortizoare electronice ușoare cu două supape care ajustează continuu caracteristicile de amortizare în funcție de unghiul volanului, viteza vehiculului, accelerația, deplasarea caroseriei și alte puncte de date. Șoferii pot selecta modul de conducere preferat, în timp ce sistemul se adaptează în timp real la mediul înconjurător pentru a maximiza performanța de rulare, controlul, confortul și siguranța. Această suspensie este montată pe modelele McLaren, 540C, 570GT, 570S și 600LT, GT și pe supercarul hibrid de înaltă performanță Artura.

Sistemul Monroe Intelligent Suspension CVSA2/Kinetic combină controlul adaptiv al amortizoarelor CVSA2 cu un sistem hidraulic exclusivist și ușor de control al ruliului. Împreună, aceste tehnologii oferă simultan izolare rutieră, amortizare integrată și control al ruliului, asigurând un confort rutier și o manevrabilitate sporită pentru performanțe de conducere superioare. Sistemele CVSA2/Kinetic se regăsesc pe modelele MP4-12C, 650S, 675LT, 675LT, 720S, 765LT și Elva, precum și pe noul 750S. De asemenea, tehnologia este integrată în sistemele de suspensie ale modelelor McLaren P1™, McLaren P1™ GTR, McLaren Senna și Speedtail Ultimate.

McLaren Monroe Leftto Right Matthias Mialhe Charles Sanderson Fei Fei Metzler

„Istoria McLaren de a crea mașini de performanță care îți taie respirația se aliniază cu propriul nostru angajament de a conduce în mod continuu ceea ce urmează în tehnologia suspensiilor. Suntem foarte mândri și entuziasmați să începem acest nou capitol în colaborarea de mare succes a companiilor noastre.”
Romain Nollet, vicepreședinte și director general, Monroe Ride Solutions, Tenneco.

„Tehnologiile Monroe Intelligent Suspension joacă un rol important în capacitatea noastră de a oferi o experiență de condus cu adevărat superioară. Asocierea noastră îndelungată cu Tenneco ne-a ajutat să ne asigurăm că rămânem punctul de referință la nivel mondial în ceea ce privește precizia și performanța conducerii supercarurilor.”
Charles Sanderson, director tehnic, McLaren Automotive

Publicitate
Articolul precedentSiguranța copiilor în mașini si nu numai, sfaturi utile
Articolul următorStart pentru comenzi pentru noile modele din familia MINI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here