Michael Schiebe Mercedes
Michael Schiebe, în prezent șeful de cabinet al directorului general al Mercedes, Ola Kallenius, devine șef al diviziei de performanță AMG a constructorului auto.

Mercedes-Benz și-a remaniat echipa executivă, Michael Schiebe preluând funcția de șef al diviziei de performanță AMG și al grupului Top End Vehicle de la Philipp Schiemer, care va conduce o nouă funcție de management al clienților și al comunității Top End.

Schiebe este în prezent șeful de cabinet al directorului general al Mercedes, Ola Kallenius. El își începe activitatea în noua sa funcție la 1 martie și îi va raporta lui Markus Schaefer, director de tehnologie.

Publicitate

Schiemer a fost numit șef al Mercedes-AMG în 2020 a adăugat responsabilitatea pentru întregul grup de vehicule de top, inclusiv Maybach și G-Class, în aprilie 2021. El lucrează la Mercedes/Daimler din 1987, inclusiv 18 ani în Brazilia în diverse funcții de conducere.

Kallenius pune accentul pe vânzările de vehicule de top într-un efort de îmbunătățire a marjelor. Vânzările diviziei de vehicule de top au crescut cu 14% în 2022, până la 83.000 de unități, în timp ce vânzările globale de autoturisme au scăzut cu 1%.

Pe lângă schimbarea de la grupul AMG/Top End Vehicle, Mercedes a anunțat marți, într-un comunicat de presă, și alte mutări de directori:

  • Wolf-Dieter Kurz, șeful departamentului de strategie de produs și direcție, va părăsi Mercedes după 34 de ani de activitate. Înainte de numirea sa în funcția de șef al strategiei generale de produs, Kurz a fost responsabil pentru grupul de produse compacte și SUV. El a fost, de asemenea, CEO al Mercedes-Benz Turcia.
  • Oliver Thoene, șef al planificării producției pentru automobilele Mercedes-Benz, îi va succeda lui Kurz.
  • Postul lui Thoene va fi ocupat de Arno van der Merwe, în prezent CEO al Beijing Benz Automotive Company, o societate mixtă cu BAIC Group din China.
  • La rândul său, Joerg Bartels, șeful departamentului de integrare a vehiculelor pentru autoturisme, va prelua poziția lui Thoene în China.
  • Christoph Starzynski, un eurodeputat al Automotive News Europe Eurostar 2021 și șef al departamentului de dezvoltare, propulsie electrică, îi va succeda lui Bartels. Acesta va prelua, de asemenea, responsabilitatea pentru dezvoltarea completă a vehiculelor.
  • Torsten Eder, șef de dezvoltare, grupul motopropulsor, va prelua rolul lui Starzynski în ceea ce privește unitatea electrică și va conduce diviziile fuzionate de grup motopropulsor.
  • În plus, Florian Hohenwarter, în prezent șef de producție pentru Europa/Africa, va părăsi Mercedes pentru un post la Krauss-Maffei Wegmann, un contractor din domeniul apărării.
Publicitate
Articolul precedentMeghan Markle și Prințul Harry îl ironizează pe Jeremy Clarkson pentru scuzele publice
Articolul următorNorthvolt spune că discuțiile pentru fabrica de baterii din Germania continuă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here