Mini EV incaracare
Producția modelului Mini decapotabil electric va fi limitată la 999 de unități doar pentru Europa.

MUNICH — Marca Mini a BMW își anunță trecerea la automobile electrice cu baterii prin lansarea unei versiuni decapotabile a hatchback-ului său complet electric.

Producția mașinii va fi limitată la 999 de unități doar pentru Europa, 150 de unități fiind destinate pieței din Marea Britanie, a precizat Mini într-un comunicat.

Publicitate

Aceasta se va numi Electric Convertible în Marea Britanie și Cooper SE Cabrio în Europa. Vânzările în America de Nord nu sunt planificate.

Cabriolet va folosi sistemul de propulsie electrică Mini Electric/Cooper SE, cu un motor electric de 135 kW/184 CP. Va avea o autonomie de 124 mile (200 km) în cadrul ciclului de testare WLTP.

Mini EV decapotat

Șefa mărcii Mini, Stefanie Wurst, a declarat că acest model reprezintă un pas în trecerea mărcii către mobilitatea electrică. Modelele full-electrice reprezintă una din cinci din vânzările Mini în Europa, a precizat Wurst în comunicat.

„Acest succes ne-a impulsionat să implementăm seria mică a modelului Mini Electric Convertible”, a spus Wurst.

Decapotabila electrică va fi produsă alături de Mini Cabriolet convențional la VDL Nedcar din Olanda. Acesta va fi disponibil începând cu luna aprilie, la un preț de 52.500 de lire sterline (63.800 de dolari) în Marea Britanie.

Mini EV capotat

BMW plănuiește să înceapă anul acesta să producă Minis electrice la o nouă uzină comună cu Great Wall din China.

Constructorul auto se află în discuții cu guvernul britanic în legătură cu un ajutor de stat pentru a construi viitoarele Minis electrice la fabrica mărcii din Oxford, Anglia, a relatat Sky News pe 4 februarie.

 

 

Publicitate
Articolul precedentOdată cu reducerile de personal de la Ford, disponibilizările legate de vehiculele electrice încep să se facă simțite în Europa
Articolul următorParlamentul European a aprobat o lege pentru interzicerea mașinilor noi cu combustie până în 2035

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here