Câștigătorul de patru ori al Raliului Dakar și copilotul Mathieu Baumel conduceau cu peste o oră la jumătatea cursei de raliu raid.

toyotas-qatari-driver-nasser-al-attiyah-and-his-french-co-news-photo-1673128555

Pilotul Toyota Nasser Al-Attiyah și copilotul Mathieu Baumel conduc Raliul Dakar după șapte etape, ceea ce îi plasează în poziția de a-și apăra victoria obținută în ediția 2022 a evenimentului de raliu raid. Al-Attiyah, de patru ori câștigător, conduce cu peste o oră după etapa a șaptea de astăzi.

Publicitate

Toyota ocupă primele patru poziții în această probă, iar mașina Overdrive Racing se află între cele trei mașini de uzină, ocupând locurile întâi, doi și patru. Cea mai înaltă mașină non-Toyota din pluton este mașina Prodrive a Bahrain Raid Xtreme, condusă de legenda WRC Sebastian Loeb și copilotul Fabian Lurquin. Niciun alt concurent nu se află la mai puțin de două ore de Al-Attiyah, însă Romain Dumas, de două ori câștigător al cursei Le Mans, și copilotul său Max Delfino se află la două ore și 12 minute în spatele concurentului principal al fostului campionat mondial de anduranță FIA, Rebellion

În mod special, niciuna dintre cele două mașini Audi rămase în competiție nu se află în lupta pentru poziția de lider al raliului. Mattias Ekstrom și copilotul Emil Bergkvist conduc programul de profil înalt doar pe locul 20, la aproape cinci ore de lider. Echipa a fost afectată de nenorociri constante, cea mai recentă fiind o problemă mecanică care l-a forțat pe Ekstrom să oprească pentru reparații cu ajutorul coechipierului Carlos Sainz în timpul etapei a șaptea de astăzi. Sainz este cotat la 29 de ore în urma liderului, în timp ce Stefane Peterhansel s-a retras deja din eveniment în urma accidentării copilotului Edouard Boulanger.

Raliul Dakar se va încheia duminica viitoare. Au mai rămas șapte etape, plus o zi de odihnă luni.

Publicitate
Articolul precedentCum să pornești de la zero și să devii un pilot profesionist de Formula 1?
Articolul următori Vision Dee este viitorul designului BMW

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here