A cincea victorie a lui Al-Attiyah vine la bordul unei Toyota, alături de copilotul Mathieu Baumel.

Nasser Al-Attiyah și copilotul Mathieu Baumel au câștigat la clasa auto în Raliul Dakar 2023, impunându-se din nou la bordul unei Toyota Hilux. Este a cincea victorie pentru acest cuplu, a treia pentru Toyota Hilux Dakar și a doua victorie consecutivă pentru toți trei.

Publicitate

Al-Attiyah a controlat Raliul Dakar din acest an timp de mai bine de o săptămână, beneficiind atât de propria viteză, cât și de ghinionul care i-a lovit mai devreme pe majoritatea celorlalți concurenți. Avansul său a fost prea mare pentru a fi depășit, dar în a doua săptămână Sebastian Loeb și-a făcut simțită prezența, câștigând șase etape consecutive. Acest lucru a fost suficient pentru ca Loeb, copilotul Fabian Lurquin și mașina lor Prodrive să urce pe locul al doilea în clasamentul final, dar Al-Attiyah a terminat raliul cu mai mult de o oră și 20 de minute înaintea oricărui concurent. Loeb, de nouă ori campion mondial de raliuri, a terminat pe locul doi în Raliul Dakar de trei ori consecutiv, fără a obține o victorie. Lucas Moraes și copilotul Timo Gottschalk au completat podiumul la bordul unei alte Toyota.

În special, cel mai bun rezultat al programului Audi din Dakar a terminat pe locul 14, la mai mult de 6 ore de liderul raliului. Pentru al doilea an consecutiv, ambițiosul program Audi a avut de suferit din cauza unor probleme semnificative de fiabilitate, accidente și alte probleme pe drum. Cel mai bine clasat X-Raid Mini, o forță dominantă în raliu la începutul anilor 2010, a terminat pe locul 9.

Începând de anul trecut, Dakar face parte acum din Campionatul Mondial de Raliuri Raid. Această luptă pentru campionat continuă luna viitoare la Abu Dhabi. Al-Attiyah și Baumel sunt campionii în exercițiu, iar această victorie de la Dakar îi plasează într-o poziție de start puternică pentru a-și apăra titlul în acest an.

 

Publicitate
Articolul precedentTesla, sub presiune în Germania din cauza îngrijorărilor sindicatelor cu privire la orele de lucru și contracte
Articolul următorA apărut teaser trailerul sezonului 5 din The Drive to Survive

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here