Nou SUV Renault Rafale
Renault a publicat o imagine teaser a crossoverului de dimensiuni medii de tip coupe Rafale.

PARIS – Renault își va numi viitoarea sa navă amiral, un crossover de dimensiuni medii de tip coupe, Rafale, un nume care evocă avionul de vânătoare al Forțelor Aeriene Franceze, precum și un avion de curse din anii 1930 construit de o societate mixtă Renault.

Renault Rafale va fi cea de-a treia variantă a SUV-ului compact Austral, construit pe platforma Renault-Nissan CMF-CD. Pe lângă Austral, care a fost lansat spre sfârșitul anului 2022, Renault a prezentat în martie modelul mediu Espace, o versiune mai lungă a lui Austral, cu cinci sau șapte locuri. Producția lui Espace va începe în această vară în Spania.

Publicitate

Imagini teaser ale Rafale au fost publicate marți. Acesta va fi dezvăluit pe 18 iunie, în cadrul salonului aeronautic de la Paris, pe aeroportul Le Bourget din afara Parisului, a precizat Renault.

Renault spune că numele Rafale datează de la un avion de curse cu un singur loc de la mijlocul anilor 1930, construit de Caudron-Renault, într-o perioadă în care Renault era implicat în alte întreprinderi decât cele de producție auto.

Lateral Renault Espace 2
Tot pe platforma CMF-C/D se află și SUV-ul de dimensiuni medii Renault Espace, disponibil cu cinci sau șapte locuri. Acesta înlocuiește monovolumul Espace.

„Numele ‘Rafale’ ne aduce imediat în minte tehnologia, performanța și un sentiment de îndrăzneală, precum și plăcerea de a conduce și agilitatea”, a declarat Sylvia Dos Santos, șefa strategiei de denumire pentru marketingul global al Renault, într-un comunicat de presă.

„Este un nume cu totul semnificativ, care se bazează pe istoria noastră, evocând în același timp perfect poziționarea viitorului nostru SUV coupe de lux”, a mai spus Dos Santos.

Se așteaptă ca Rafale să fie propulsat de cea mai recentă generație a sistemului complet hibrid E-Tech de la Renault, la fel ca și Espace. Austral oferă, de asemenea, motoare mild hybrid, dar Renault pune accentul pe vânzările full-hybrid.

Renault Austral
Renault Austral, un SUV compact, a fost lansat în a doua jumătate a anului 2022, înlocuind Kadjar, care se vinde greu.

Acesta va fi modelul emblematic al Renault, după ce berlina de clasă medie și breakul Talisman au fost abandonate anul trecut. Sub conducerea directorului general al grupului, Luca de Meo, marca Renault pune accentul pe vânzările de vehicule compacte și medii, precum și pe variantele de echipare superioară ale modelelor mai mici.

„Rafale” este un cuvânt francez care înseamnă rafală de vânt sau de aer. Avionul de vânătoare Rafale a fost construit de Dassault începând din 2001 și este un pilon al Forțelor Aeriene franceze, fiind vândut și altor țări, printre care Egipt, Grecia și India.

Publicitate
Articolul precedentUE plănuiește norme pentru un acces echitabil la datele privind mașinile conectate
Articolul următorOpt țări din UE resping noile norme privind poluarea gazelor de eșapament ale autovehiculelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here