Ola Kallenius (right) is pictured during a news conference for Mercedes's annual results on Friday alongside CFO Harald Wilhelm
Ola Kallenius (dreapta) este fotografiat în timpul unei conferințe de presă pentru rezultatele anuale ale Mercedes, vineri, alături de directorul financiar Harald Wilhelm

STUTTGART – Investițiile și alte instrumente pentru a accelera tranziția industrială către un viitor decarbonizat sunt binevenite, dar barierele comerciale nu sunt binevenite, a declarat Ola Kallenius, directorul general al Mercedes-Benz, referindu-se la Legea americană privind reducerea inflației.

„Bariere comerciale, vă rog, nu”, a spus el în timpul unei conferințe de presă privind rezultatele anuale ale producătorului auto.

Publicitate

Cu 369 de miliarde de dolari în subvenții acordate în mare parte producătorilor cu sediul în America de Nord, IRA din SUA a pus Uniunea Europeană în defensivă.

Liderii europeni se tem că cerințele privind conținutul local ar putea atrage companiile din regiune.

Kaellenius a salutat eforturile pentru un viitor mai verde, dar a criticat efectele secundare protecționiste ale legii.

„Cei mai mari exportatori din SUA înapoi în Europa sunt companiile germane”, a declarat Kaellenius, adăugând că producătorul auto este una dintre aceste companii.

Mercedes își regionaliza deja lanțurile de aprovizionare din SUA, a spus Kaellenius. „Acum va fi susținută financiar, astfel încât va fi într-adevăr mai viabilă din punct de vedere economic”, a adăugat el.

Publicitate
Articolul precedentVW majorează cu 4% prețurile modelelor cu motoare cu combustie
Articolul următorLuna ianuarie continuă tendința pozitivă a înmatriculărilor de autoturisme noi din Elveția, în timp ce schimbările de proprietate scad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here