VW T-Roc R 2022
VW a majorat prețul de bază al modelului T-Roc în Germania cu 1.455 de euro, până la 25.800 de euro.

Marca Volkswagen majorează prețurile pentru modelele cu motoare cu ardere internă cu o medie de 4,4%, au fost anunțați dealerii constructorului auto din Germania.

Într-o scrisoare adresată dealerilor, obținută de publicația afiliată Automotive News Europe, Automobilwoche, publicația soră a publicației Automotive News Europe, VW a precizat că „creșterile semnificative ale costurilor în ceea ce privește achiziția de materii prime, energie și echipamente” reprezintă motivul majorării prețurilor.

Publicitate

Modele populare precum Golf, Tiguan, Passat wagon, Polo și T-Roc sunt incluse în creșterile de preț.

Majorările urmează să intre în vigoare la 23 februarie.

„Nici măcar Volkswagen nu poate scăpa de inflația ridicată. Deși lucrăm cât putem de bine cu contracte pe termen lung, tranzacții de acoperire a riscurilor și creșteri de eficiență, efectul asupra costurilor nu poate fi compensat în totalitate”, a declarat VW.

Dealerii au criticat această măsură.

„Sunt stupefiat. Vânzările noastre sunt în scădere și ei cresc prețurile”, a declarat un dealer VW care a cerut să rămână anonim.

Producătorii auto ar trebui să reducă prețurile din cauza incertitudinii consumatorilor în contextul economic actual, spun dealerii.

Antje Woltermann, de la ZDK, asociația germană a dealerilor și reparatorilor, a declarat: „Comenzile primite lasă mult de dorit. Constructorii trebuie să se gândească dacă prețurile lor sunt încă în concordanță cu piața.”

VW nu este singurul producător auto care crește prețurile pentru noile modele.

Anul trecut, prețul mediu al unei mașini noi a crescut în medie cu 5.000 de euro, potrivit companiei de colectare a datelor despre vehicule Deutschen Automobil Treuhand.

Un dealer VW a declarat că producătorul auto a majorat prețurile cu aproape 11 procente între jumătatea anului 2021 și jumătatea anului 2022.

Clienții care cumpără mașini prin intermediul ofertelor de finanțare trebuie, de asemenea, să plătească mai mult. Ratele dobânzilor au crescut cu peste 5 procente, potrivit site-ului de comparare a prețurilor Check24.

Publicitate
Articolul precedentItalia condamnă planul UE de a scoate în afara legii mașinile pe bază de combustibili fosili
Articolul următorȘeful Mercedes, Kallenius, spune că barierele comerciale nu reprezintă calea către un viitor mai verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here