Tesla Berlin 2022 BB
În imagine, uzina Tesla din Germania.

BERLIN – Tesla a fost criticată de sindicatul german IG Metall și de politicieni din cauza acuzațiilor făcute de muncitori privind orele de lucru nerezonabile la uzina producătorului auto de lângă Berlin.

În cadrul conferinței sale anuale de presă, IG Metall a declarat că un număr tot mai mare de persoane au raportat ore de lucru mai lungi, cu puțin timp liber. IG Metall are un birou în apropierea uzinei și spune că este în contact regulat cu lucrătorii.

Publicitate

De asemenea, lucrătorii se tem din ce în ce mai mult să discute deschis despre condițiile lor de muncă din cauza acordurilor de confidențialitate pe care li s-a spus să le semneze împreună cu contractele de muncă, a declarat IG Metall.

Un nou rol anunțat pe site-ul de carieră al Tesla pentru un „Investigator de informații de securitate”, care va colabora cu departamentele juridic și de resurse umane pentru a efectua „colectarea de informații de pe teren atât în interiorul cât și în afara zidurilor Tesla pentru a proteja compania de amenințări”, a exacerbat aceste preocupări.

Muncitorii au început la Tesla cu mare entuziasm pentru proiect. În timp, observăm că acest entuziasm se ofilește”, a declarat Irene Schulz de la IG Metall Berlin-Brandenburg-Sachsen.

„Tesla nu face suficient pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și lasă prea puțin timp pentru petrecerea timpului liber, familie și recuperare.”

Tesla nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Tesla China a cerut, de asemenea, unor angajați să semneze acorduri de confidențialitate, potrivit a două surse care au cunoștință despre acest subiect.

Reuters a găsit pe LinkedIn mai multe persoane cu titlul de „Security Intelligence Investigator” care lucrează pentru Tesla în Austin, San Francisco și Shanghai.

Ziarul german de afaceri Handelsblatt a relatat luni că politicienii locali, de la SPD de centru-stânga la CDU de centru-dreapta, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste acuzații, solicitând anchete atât din partea Tesla, cât și din partea guvernului local.

„Guvernul landului Brandenburg trebuie să impună siguranța la locul de muncă prin controale strânse la Tesla”, a declarat Christian Baeumler de la creștin-democrați (CDU) pentru Handelsblatt.

Guvernul din Brandenburg nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Publicitate
Articolul precedentFord își reduce parteneriatul cu VW pentru vehiculele electrice
Articolul următorNasser Al-Attiyah și Toyota câștigă Raliul Dakar 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here