Golf GTI 1992

În timp ce Porsche 911 și E30 M3 deveneau din ce în ce mai scumpe, ne puteam baza întotdeauna pe mașini precum Miata și hot-hatch-urile mai vechi pentru a rămâne la prețuri rezonabile, lucruri care puteau să zgârie mâncărimea entuziastului fără a avea nevoie de o a doua ipotecă. Deși probabil că acest lucru nu se va schimba, acum știm că oamenii vor plăti aproape orice pentru un exemplar de primă mână al acestui tip.

Publicitate

Zilele trecute, un Volkswagen Golf GTI 16V din 1992 s-a vândut cu 87.000 de dolari pe Bring a Trailer. Acesta nu este neapărat un exemplu tipic, arată absolut perfect și are doar 53.000 de mile pe kilometraj, ceea ce îl face o mașină de 31 de ani, practic nou-nouță.

Totuși, acest lucru arată o schimbare pe piață. Un GTI 16V similar, un model pentru piața canadiană, tot de culoare roșie și cu doar 75.000 de mile, s-a vândut pe BaT în urmă cu mai puțin de un an pentru 42.560 de dolari, adică la jumătate din preț. Majoritatea vânzărilor acestui model se situează în jurul valorii de 15-25k$.

Faptul că acesta s-a vândut cu mult mai mult este atât o anomalie, cât și un semn că exemplarele imaculate ale acestor mașini sunt pe cale să decoleze în valoare. Totuși, să plătești aproape șase cifre pentru un hatchback VW este un lucru greu de înțeles.

Preluare: Road And Track

Publicitate
Articolul precedentAudi cumpără o cotă minoritară la echipa elvețiană de Formula 1 Sauber
Articolul următorBMW, VW, Audi, amendate de Coreea de Sud pentru trucarea emisiilor diesel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here