În imagine, o mașină de curse Sauber F1.
În imagine, o mașină de curse Sauber F1.

Audi a achiziționat în această lună o cotă minoritară în cadrul echipei de Formula 1 Sauber Group, ca parte a ofertei mărcii premium a Grupului Volkswagen de a se alătura circuitului de curse în 2026.

Audi, care a anunțat acest plan în octombrie, a refuzat să comenteze mărimea sau prețul plătit pentru participație.

Publicitate

Ca parte a tranzacției, directorul general pentru dezvoltare tehnică al Audi, Julius Seebach, se va alătura consiliului de administrație al Sauber, a declarat luni un purtător de cuvânt.

Audi a declarat că producătorul auto își va dezvolta colaborarea cu Sauber, respectând în același timp contractele echipei elvețiene cu alți parteneri.

VW a dat undă verde celor de la Porsche și Audi să se înscrie separat în F1, după ce timp de luni de zile s-a speculat cu privire la intrarea mărcilor în acest sport dominat de Mercedes-Benz.

Decizia Audi de a se asocia cu veterana echipă elvețiană de curse a fost rezultatul a mai mult de un an de discuții care s-au axat și pe McLaren Group.

 

Publicitate
Articolul precedentPREZENTARE ÎN PREMIERĂ: Haas prezintă noul look îndrăzneț al F1 cu o versiune revizuită a culorii VF-23
Articolul următorUn Golf GTI din 1992 vândut pentru 87.000 de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here