Red Bull

Max Verstappen – #1
Sergio Perez – #11

Nu au reușit să obțină o dublă în clasamentul piloților, dar Red Bull a măturat totul în fața lor în 2022. Pot continua această formă și în 2023? Max Verstappen va încerca să obțină un hat-trick de titluri, în timp ce Sergio Perez va încerca să își îmbunătățească cele două victorii pe care le-a obținut în 2022.

Publicitate
Echipe Red Bull racing 2023
Red Bull va alerga după mai multe trofee în 2023

Ferrari

Charles Leclerc – #16
Carlos Sainz – #55

Ferrari continuă cu aceeași linie pentru al treilea sezon consecutiv. Au început bine în 2022 înainte ca provocarea lor să se stingă, dar acum au în rândurile lor doi câștigători de curse dovedite datorită triumfului lui Sainz din 2022 la Silverstone. Leclerc a spus clar că se așteaptă să fie din nou în cursa pentru titlu anul viitor – dar poate Ferrari să livreze o altă mașină câștigătoare de curse?

Pilotii Ferrari racing 2023
La Ferrari se va repeta același lucru acest sezon

Mercedes

Lewis Hamilton – #44
George Russell – #63

Și la Mercedes se întâmplă același lucru, în timp ce Săgețile de Argint încearcă să se redreseze după o campanie dezamăgitoare în 2022. A fost primul sezon din cariera sa în care Hamilton nu a reușit să obțină nici un pole, nici o victorie, dar Russell le-a reușit pe amândouă și este bine plasat pentru a construi pe baza acestei experiențe în 2023.

Pilotii Mercedes 2023
Russell a obținut o primă victorie în Brazilia, iar Hamilton l-a felicitat pe coechipierul său.

Alpine

Pierre Gasly – #10
Esteban Ocon – #31

Alonso a plecat spre alte locuri, lăsându-l pe Gasly să vină în locul său la Alpine și să se alăture unei formații exclusiv franceze alături de Ocon. Ambii piloți au câștigat o cursă și ambii ar putea fi la egalitate, deși Ocon va dori să își folosească experiența anterioară la echipă pentru a conduce lupta. Alpine a ocupat primul loc în clasamentul intermediar în 2022 și se va aștepta ca acest lucru să se întâmple cel puțin în 2023.

Pilotii Alpine 2023
Prietenii din copilărie Ocon și Gasly își unesc forțele la Alpine

McLaren

Lando Norris – #4
Oscar Piastri – #81

Norris începe al cincilea sezon la McLaren alături de un debutant în persoana lui Piastri. Australianul este o proprietate atractivă, McLaren asigurându-și serviciile sale în detrimentul celor de la Alpine. Poate echipa să lupte pentru a reveni în fruntea plutonului mijlociu în 2023? Norris a fost singurul pilot din afara celor trei mari echipe care a obținut un podium în 2022 – și va dori mai multe astfel de podiumuri în sezonul următor.

Alfa Romeo

Zhou Guanyu – #24
Valtteri Bottas – #77

Un start bun pentru Alfa Romeo în 2022 a ajutat la obținerea locului șase în campionat, în ciuda faptului că a rulat cu o pereche de piloți complet nouă. Acest duo continuă și în 2023, experiența lui Bottas cuplată cu exuberanța lui Zhou. Acum, pilotul chinez nu mai este un începător, poate el să dea un impuls și să înceapă să se ridice la nivelul coechipierului său săptămână de săptămână?

Pilotii Alfa Romeo 2023
A fost armonie la Alfa Romeo în 2022 – și la fel și în 2023

Aston Martin

Fernando Alonso – #14
Lance Stroll – #18

Stroll este încă la Aston Martin, dar a înlocuit un coechipier experimentat cu un altul. Canadianul trebuie acum să se lupte cot la cot cu dublul campion mondial Alonso, care a schimbat culoarea albastră cu cea verde în 2023. Îl va aduce totuși pe spaniol cu schimbul înapoi în fruntea plutonului, ceea ce își dorește cu ardoare.

Pilotul Aston Martin Lance Stroll
Stroll este un altul care are un nou coechipier cu care se va confrunta în 2023

Haas

Kevin Magnussen – #20
Nico Hulkenberg – #27

Este un cuplu care a făcut ca multe limbi să zbârnâie atunci când a fost anunțat pentru prima dată, cu veșnicul „super-submarin” Hulkenberg revenind la un pilot de Formula 1 cu normă întreagă după ce nu a participat în ultimele trei sezoane. El i se alătură lui Magnussen la Haas, danezul însuși fiind un fel de rege al revenirii. Haas mizează pe experiență pentru a urca în clasament în 2023, după ce în 2022 a reușit să se întoarcă acasă pe un mult îmbunătățit loc opt, cu un pole position în plus.

Pilotii Haas 2023
Acești doi coechipieri au antecedente – dar ambii insistă că vechile dușmănii au fost puse la culcare

AlphaTauri

Yuki Tsunoda – #22
Nyck de Vries – TBC (neconfirmat numarul)

Este timpul ca Tsunoda să facă un pas înainte în calitate de șef de echipă în cel de-al treilea sezon al său în F1, cu experiența lui Gasly, care a plecat la Alpine. Pilotului japonez i se alătură un debutant, De Vries, care vine foarte bine cotat din partea familiei Mercedes. Va fi fascinant de urmărit modul în care cei doi se vor înțelege unul cu celălalt – AlphaTauri încercând să îmbunătățească un rezultat ușor dezamăgitor în campionat, P9.

Pilotul AlphaTauri Yuki Tsunoda
Tsunoda va încerca să facă pasul în față ca lider de echipă pentru sezonul viitor
Citeste si LANSĂRILE MAȘINILOR F1 2023

Williams

Logan Sargeant – #2
Alex Albon – #23

Albon rămâne la Williams și în 2023, dar are un nou coechipier pe care să-l ghideze, sub forma debutantului american Sargeant, care a primit acceptul după ce a acumulat numărul necesar de puncte pentru Super Licență, cu o performanță de debutant remarcabilă în campionatul F2. Va reuși americanul să facă pasul spre Formula 1 fără probleme? Williams are nevoie de el, deoarece încearcă să evite să mai proptească încă o dată în clasament.

Pilotii Williams 2023
Williams va spera ca Albon și Sargeant să formeze un cuplu savuros pentru 2022

Componența piloților de Formula 1 pentru 2023

Echipa Pilotii 2023
Red Bull Max Verstappen, Sergio Perez
Ferrari Charles Leclerc, Carlos Sainz
Mercedes Lewis Hamilton, George Russell
Alpine Esteban Ocon, Pierre Gasly
McLaren Lando Norris, Oscar Piastri
Alfa Romeo Valtteri Bottas, Zhou Guanyu
Aston Martin Lance Stroll, Fernando Alonso
Haas Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg
AlphaTauri Yuki Tsunoda, Nyck de Vries
Williams Alex Albon, Logan Sargeant
Publicitate
Articolul precedentRed Bull își va lansa sezonul 2023 la New York, în așteptarea dublei apărări pentru titlu
Articolul următorUpdate calendar formula 1 pentru sezonul 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here