BMW generic BL

BMW a extins un acord cu compania americană Solid State pentru a adăuga o licență de cercetare și dezvoltare care va permite producătorului auto să înceapă producția de prototipuri de celule cu semiconductori la Centrul său de competență pentru producția de celule din Parsdorf, în apropiere de München, a anunțat producătorul auto într-o declarație.

Publicitate

Constructorul auto va începe să producă celule în prima jumătate a acestui an, cu scopul de a dezvolta celule de baterii suficient de mari pentru a le testa într-un vehicul înainte de 2025, a declarat Peter Lamp, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare în domeniul bateriilor de la BMW, într-un interviu.

Solid Power are acorduri de dezvoltare atât cu BMW, cât și cu Ford, care sunt, de asemenea, investitori. În cazul în care tehnologia sa îndeplinește anumite obiective de performanță, ar putea fi luată în considerare pentru contracte de furnizare pentru automobile.

Solid Power este una dintre zecile de companii care încearcă să atingă „Sfântul Graal” al inovației în materie de baterii: o baterie solidă care poate oferi o autonomie mai mare, timpi de încărcare mai rapizi, un risc redus de incendiu și costuri mai mici.

Producătorii de automobile și companiile producătoare de baterii pariază că pot realiza o astfel de descoperire până la sfârșitul deceniului, dar încă se confruntă cu obstacole abrupte pentru a dovedi că descoperirile din laborator pot fi fabricate la scară largă.

„Avem echipe bune pe partea Solid Power, pe partea BMW”, a declarat Lamp. „Dacă avansăm separat, nu este aceeași viteză ca și când ne-am uni forțele.”

Cu sediul în Louisville, Colorado, Solid Power a devenit publică prin intermediul unei fuziuni inverse în 2021.

Co-fondatorul Doug Campbell a renunțat la funcția de CEO în noiembrie, spunând că firma avea nevoie de cineva cu mai multă expertiză în domeniul producției pentru a o conduce în următoarea fază.

David Jansen, un capitalist de risc care este președinte și președinte al companiei, este CEO interimar în timp ce caută un înlocuitor permanent.

„Suntem bine avansați în acest proces”, a declarat Jansen. „Consiliul de administrație este foarte entuziasmat”.

Publicitate
Articolul precedentStellantis va opri fabrica italiană de furgonete din cauza lipsei de piese, spun sindicatele
Articolul următorAlfa Romeo confirmă data de lansare pentru lupta din 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here