FCA_Ducato_Sevel
Producția modelului Fiat Ducato este ilustrată în Sevel.

MILANO – Stellantis va opri săptămâna viitoare producția la uzina de fabricare a camionetelor Sevel din Italia din cauza unei lipse de piese, au anunțat sindicatele.

Oprirea va afecta majoritatea muncitorilor uzinei, au declarat într-o declarație sindicatele FIM, UILM și Fismic.

Publicitate

Nicola Manzi, liderul local al sindicatului metal mecanicilor UILM, a declarat pentru Reuters că deficitul a implicat componente care folosesc cipuri, precum și alte componente minore.

Cu peste 5.000 de lucrători și o capacitate de producție anuală de peste 300.000 de unități, uzina Sevel, situată în regiunea Abruzzo din centrul Italiei, este cea mai mare fabrică de fabricare a camionetelor din Europa.

Uzina construiește furgonetele Citroen Jumper, Fiat Ducato, Opel/Vauxhall Movano și Peugeot Boxer în versiuni diesel și complet electrice.

Stellantis va începe, de asemenea, să construiască anul viitor la această fabrică o furgonetă comercială de mari dimensiuni pentru Toyota.

Un purtător de cuvânt al Stellantis a declarat că grupul a luat decizii privind operațiunile zi de zi, pentru fiecare fabrică în parte, de la începutul pandemiei COVID-19.

Publicitate
Articolul precedentA sosit momentul decisiv pentru Germania de a-și apăra industria auto
Articolul următorBMW extinde acordul cu Solid Power pentru a începe producția unui prototip de baterii cu stare solidă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here