Logo ToyotaTOKYO – Toyota a vândut 10,5 milioane de vehicule în 2022, a anunțat compania, apărându-și titlul de cel mai bine vândut producător auto din lume pentru al treilea an consecutiv.

Vânzările globale ale grupului, care include unitatea de camioane Hino Motors și producătorul de mașini mici Daihatsu, au scăzut cu 0,1%, deoarece vânzările record de peste hotare de 8,6 milioane de vehicule au ajutat la compensarea unei scăderi de 9,6% pe piața sa internă, la 1,9 milioane, a declarat Toyota într-un comunicat.

Publicitate

Rivalul de pe locul al doilea, Volkswagen Group, a raportat la începutul acestei luni cele mai scăzute vânzări din ultimii zece ani, de 8,3 milioane de vehicule, în condițiile în care blocajele COVID-19 din China și războiul din Ucraina au perturbat lanțurile de aprovizionare.

În timp ce unele constrângeri de aprovizionare legate de cipuri au rămas și pentru Toyota, producătorul auto a declarat că cererea puternică din Asia și o creștere a capacității de producție și optimizare în Asia și America de Nord l-au ajutat să crească producția globală cu 5% în 2022.

În noiembrie, Toyota și-a revizuit prognoza de producție pentru actualul exercițiu financiar până la sfârșitul lunii martie, la 9,2 milioane de vehicule, de la 9,7 milioane.

 

Publicitate
Articolul precedentAudi Activesphere este un Off-Roader fără ecrane, cu realitate augmentată și cu o platformă de camion
Articolul următorPREZENTARE ÎN PREMIERĂ: Haas prezintă noul look îndrăzneț al F1 cu o versiune revizuită a culorii VF-23

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here