Skoda Enyaq Mlada Bolesla
Producția Skoda Enyaq este ilustrată la uzina constructorului auto din Mlada Boleslav, în Republica Cehă.

Constructorii auto din Republica Cehă se așteaptă ca producția lor să continue să crească în acest an, pe măsură ce industria cheie a țării își revine din blocajele provocate de pandemii, de lipsa globală de cipuri și de criza energetică europeană.

După trei ani de scăderi, producția de vehicule de pasageri a crescut cu 10% anul trecut, a declarat miercuri Asociația Industriei Auto.

Publicitate

Grupul de lobby se așteaptă la o creștere în continuare, în ciuda blocajelor actuale din lanțul de aprovizionare, a inflației în creștere și a înăspririi reglementărilor de mediu.

Economia cehă este deosebit de expusă la lipsa semiconductorilor și a altor materiale din cauza dependenței sale puternice de industria auto și de alte industrii de producție.

Grafic productie dupa CovidÎn timp ce producția mărcii Skoda a grupului Volkswagen, cel mai mare producător auto din țară, a crescut cu 1,9% anul trecut, livrările sale au scăzut cu 17% din cauza unui stoc de mașini neterminate care așteaptă cipuri importate.

„Trebuie să ne pregătim pentru volatilitatea și fluctuațiile continue ale producției”, a declarat Martin Jahn, șeful asociației, în comunicat.

„În ciuda acestui fapt, cred că orice întreruperi vor fi mai degrabă temporare și, în general, vom continua să creștem producția spre nivelurile de dinainte de criză.”

Publicitate
Articolul precedentTesla a falsificat videoclipul cu mașina care se conduce singură din 2016, spune un inginer
Articolul următorA sosit momentul decisiv pentru Germania de a-și apăra industria auto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here