Productie Tesla Europa
Mașinile Tesla Model Y sunt fotografiate la uzina Tesla din Germania, lângă Berlin.

Uzina Tesla din Gruenheide, în apropiere de Berlin, produce în prezent în trei schimburi, în timp ce producătorul de vehicule electrice continuă să își intensifice producția europeană.

Introducerea celui de-al treilea schimb a fost pregătită încă din decembrie și a fost introdusă acum, a relatat postul de televiziune berlinez rbb.

Publicitate

Lucrătorii calificați pentru cel de-al treilea schimb au fost găsiți, a declarat pentru rbb Jochem Freyer, șeful agenției locale de stat pentru ocuparea forței de muncă. În prezent se caută doar muncitori calificați individuali.

Freyer se așteaptă ca Tesla să introducă un al patrulea schimb la sfârșit de săptămână.

Uzina are în prezent aproximativ 10.000 de angajați și construiește aproximativ 5.000 de vehicule pe săptămână. Acest lucru corespunde unei capacități anuale de 250.000 de mașini.

Ținta directorului general al Tesla, Elon Musk, pentru producția anuală este de 500.000 de vehicule. De îndată ce acest obiectiv va fi atins, producătorul auto intenționează să extindă fabrica. Pe termen lung, obiectivul este o producție de un milion de mașini pe an.

Planurile în acest sens vor fi făcute publice joi pentru a lua în considerare obiecțiile, potrivit ziarului Märkischer Oderzeitung.

Tesla a raportat livrări globale record de 422.875 de vehicule în primele trei luni, după ce a redus prețurile cu până la 20% în ianuarie.

Publicitate
Articolul precedentPuternicul Lamborghini Revuelto plug-in hybrid lansează brandul în era EV
Articolul următorUE plănuiește norme pentru un acces echitabil la datele privind mașinile conectate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here