alpha tauri 2023

Șeful de lungă durată al echipei, Franz Tost, pilotul Yuki Tsunoda și noul sosit Nyck de Vries au fost cu toții prezenți la dezvăluirea de sâmbătă, care a urmat lansării sezonului Red Bull în Big Apple în urmă cu o săptămână.

Publicitate

Coincidând cu celebra Săptămână a Modei de la New York, lansarea a reprezentat o potrivire perfectă pentru brandul de modă AlphaTauri, care este deținut de Red Bull și care a înlocuit Toro Rosso ca nume oficial al echipei din Faenza în 2020.

În cadrul unei prezentări elegante, AlphaTauri a prezentat o schemă de culori alb-albastru intens și alb pentru noua lor mașină, care va fi propulsată de motoare Honda care vor funcționa sub sigla Red Bull Powertrains.

Cu toate acestea, accentele de roșu completează acum paleta, grație rafinăriei poloneze de petrol și a retailerului de benzină ORLEN, care s-a alăturat echipei în calitate de „Partener principal” pentru 2023, după ce a trecut de la rivalii de la Alfa Romeo.

alpha tauri 2023 2
Un strop de roșu și-a făcut loc pe grafica AlphaTauri

AlphaTauri se îndreaptă spre noul sezon în încercarea de a-și schimba norocul recent în F1, după ce a alunecat de pe locul șase în clasamentul constructorilor din 2021 pe locul nouă în 2022, când au intrat în joc toate noile reglementări tehnice.

Pilotul japonez Tsunoda își păstrează locul la echipă pentru al treilea sezon consecutiv, iar De Vries vine în locul lui Pierre Gasly, care se află în Alpi, după ce olandezul a avut o prestație impresionantă ca înlocuitor pentru Williams la Marele Premiu al Italiei de anul trecut.

Vorbind la lansarea noului echipament AlphaTauri și privind anul care urmează, Tost a declarat: „Cred că întregul domeniu va fi mult mai apropiat. Bineînțeles, cele trei mari echipe au încă un avantaj din cauza infrastructurii lor, din partea de personal, dar sunt destul de convins că în 2023 mașinile vor fi mult mai echilibrate.

„În plus, în timp ce [Max] Verstappen a câștigat campionatul destul de devreme în sezonul trecut, anul trecut, nu mă aștept ca un singur pilot să aibă un avantaj atât de mare anul acesta și să câștige atât de devreme.

„Cred că va deveni o luptă care va continua până la finalul sezonului. Asta este ceea ce fanii, spectatorii și noi toți vrem să vedem.”

Odată ce livrea AT04 a ieșit la iveală, înseamnă că jumătate dintre cele 10 echipe din F1 și-au dezvăluit culorile înaintea noului sezon – Aston Martin fiind următoarea echipă care va fi lansată pe 13 februarie.

AlphaTauri și restul grilei de F1 se vor reuni pe Circuitul Internațional din Bahrain pentru testele de pre-sezon în perioada 23-25 februarie, urmând ca runda inaugurală a campaniei să aibă loc o săptămână mai târziu, pe același circuit din Sakhir.

Publicitate
Articolul precedentUrmăriți trailerul pentru Fast X chiar aici
Articolul următorRenault și Nissan investesc 600 de milioane de dolari pentru a stimula operațiunile din India

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here